On kaže da je Banja prošla i na tenderu Ministarstva boračko-invalidske zaštite za vršenje usluga rehabilitacije, što će obezbijediti 100.000 KM za njihovo upošljavanje. 

Zakić ističe da se intenzivno radi na unapređenju rada medicinskog i turističkog segmenta Banje Dvorovi čiji je rad opterećen zaduženošću iz ranijih godina i reprogramima. 

"Sa postojećom radnom snagom i kvalitetnom poslovnom politikom borićemo se da krenemo putem oporavka", kaže Zekić. 

On ističe da je skupštinskom odlukom Banja Dvorovi dobila mogućnost kreditnog zaduženja od milion KM, a novac bi trebao biti operativan do kraja juna. 

Prema njegovim riječima, ova sredstva su namjenska i 800.000 KM biće uloženo za završetak zatvorenog bazena i saniranje krova smještajnog objekta "Sveti Stefan", a 200.000 KM za nabavku medicinske opreme. 

LJekar specijalista u ovoj ustanovi Danijela Đurić Ristić navela je da termomineralna voda koja liječi reumatska i kožna oboljenja svrstava Banju Dvorovi u red banja sa prirodnim potencijalom. 

Ona je navela da, pored stacionarnih pacijenata koji dolaze sa uputnicama Fonda zdravstvenog osiguranja, imaju i pacijente koji sami plaćaju boravak i terapije. 

"Trenutno imamo 40 stacionarnih i 20 ambulantnih pacijenata kojima su na raspolaganju usluge fizikalne medicine, hidroterapije sa ljekovitom banjskom vodom, fizikalne elektroterapije, magnetoterapije, ultrazvuk, kineziterapije i manuelne masaže", pojašnjava Ristićeva. 

Prema njenim riječima, najčešći su pacijenti sa degenerativnim reumatizmom, posttraumatskim stanjima, postoperativnim stanjima nakon ugradnje endoproteze kuka, koljena i operacije kičme, a u banji rade i razvojnostimulativne vježbe sa djecom, kao i sa djecom koja imaju deformitet kičmenog stuba. 

Ristićeva ističe da je opredjeljenje Banje Dvorovi stvaranje mogućnosti za obavljanje konsultativnih pregleda u ovoj ustanovi i već su uspjeli uspostaviti saradnju sa neurohirurgom Danicom Grujičić sa Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije.