TAKOZVANE udarne rupe na glavnim saobraćajnicama u Nišu, nepokošena trava, "divlje" deponije... - samo su neki od problema sa kojima se već godinama suočavaju žitelji drugog po veličini grada u Srbiji. Na ovakvo stanje su među prvima reagovali članovi Niške inicijative koji od predsednika gradskih opština i direktora lokalnih javnih preduzeća očekuju da hitno preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti.

- Grad nam se pretvorio u veliku deponiju i na svakom koraku je haos. Popravite javne česme u Nišu, pokosite grad da ne liči na džunglu, sakupite đubre i postavite još kontejnera, zakrpite ulice... Svi se hvale kako je naš grad postao turističko mesto, a na ovdašnjim saobraćajnicama je i dalje nedopustivo mnogo oštećenja kolovoza koja ometaju vozače i predstavljaju rizik za sve. Šumadijska ulica je, od skretanja u Ivana Milutinovića do MIN, prepuna udarnih rupa, a njome prolaze linije gradskog i prigradskog saobraćaja - ističu u Niškoj inicijativi.

U obližnjem selu Prosek, saznajemo, takođe postoji problem na lokalnom putu se kojeg se asfalt delimično odvalio, a iz Direkcije za izgradnju krivicu svaljuju na bujicu i najavljuju da će ta trasa biti sanirana čim pribave neophodne dozvole.

ČESME

NIŠLIJE muku muče i sa javnim česmama, jer su mnoge od njih nedovoljno ispravne ili uopšte ne rade, a nekima se uopšte i ne može prići jer su zapušene smećem i - poplavljene.