„Brit Mari je bila tu“ je zabavna, dirljiva i zanosna priča o ljubavi i novim prilikama, ali i neočekivanim prijateljstvima koja čovjeka mogu naučiti ko je zaista i šta je u stanju da uradi. Brit Mari ne podnosi nered - uvijek započinje dan u šest časova ujutru i večera u isto vrijeme. U šezdeset trećoj godini okončava svoj četrdesetogodišnji brak lišen ljubavi i pronalazi posao u Varoši, naselju razorenom ekonomskom krizom. Navikavanje na taj novi svijet, Brit Mari nimalo neće ići lako.

Drugi dio Karajlićeve trilogije posvećene ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava, pokazuje koliku neiscrpnu energiju ima. Njoj uspjeva da se izbori s najvećim izazovima sa kojima se susreće. U ovom dijelu trilogije, priča o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom njemačke okupacije Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Roman „Nož“ je dvanaesti roman u serijalu o Hariju Huleu. Pred svoj pedeseto rođendan, Hari živi kao u najgorim vremenima. Radi kao inspektor najnižeg platnog razreda u Odjeljenju za krvne delikte. Izgubio je posao na Policijskoj akademiji, a supruga ga izbacila iz kuće i pritom je počeo ponovo da pije. Jednog jutra, budi se sa jezivim mamurlukom prekriven krvlju.