Urinarne infekcije su vrlo česta pojava, naročito kod žena. Samo ako problemu pristupite na pravi način, infekcija se može zaustaviti, a dodatne komplikacije sprečiti.

Kako nastaje urinarna infekcija?

Bakterije koje izazivaju infekciju već se nalaze u urinarno-genitalnom traktu. Kod žena je mokraćni kanal kraći nego kod muškaraca. Kolonije bakterija iz debelog creva nalaze se oko anusa i vaginalnog otvora, pa se lako mogu preneti u mokraćnu bešiku. Sama infekcija nastaje naglo i brzo. Lečenje je važno započeti čim se jave prvi simptomi, jer komplikovana infekcija može dovesti do oštećenja bubrega.

Foto: Printscreen Youtube

Koji su simptomi urinarne infekcije?

I kod žena i kod muškaraca urinarnu infekciju prate isti simptomi. Najčešće je to potreba za čestim mokrenjem i peckanje prilikom mokrenja. Takođe, infekciju možete prepoznati i ukoliko imate zamućen ili taman urin, neprijatan miris urina, bolove u predelu karlice ili donjeg dela stomaka, bol u leđima odmah ispod rebara. Neretko je prisutna i krv u mokraći.

Kako sprečiti urinarnu infekciju?

Brusnica je izuzetno delotvorna u tretmanu urinarne infekcije, naročito bakterije Ešerihije koli. Međutim, ne bilo koja brusnica. Preporučuju se pre svega preparati koji sadrže ceo plod Severnoameričke brusnice (sok, opnu, mesnati deo i seme) i sadrže standardizovan nivo aktivnih komponenti - proantocianidina.

Foto: Pixabay.com

Ovakvi preparati efikasno pomažu da se spreči prijanjanje štetnih bakterija za zidove urinarnog trakta. Na ovaj način štetne bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju.

Kao što smo već naveli, urinarne infekcije su česte, ali se mogu brzo izlečiti. Najbolje je da reagujete već na prve simptome i da izaberete adekvatnu terapiju.

Detaljnije o svemu ovome pročitajte na sledećoj adresi: https://naturoplex.com/

Pink.rs