Na sijelu će biti prezentovani stari zanati sa bogatom postavkom ručnih radova i  prezentacijom tradicionalnih jela iz Semberije, uz bogat kulturno-umjetnički program .  Prisustvovace  više od četrdeset udruženja iz  zemlje i regiona, kao i brojni ugledni gradjani Bijeljine.

Članice Udruženja žena "Beli anđeo" nastoje da očuvaju i od zaborava otrgnu narodne običaje i stare zanate. I ovogodišnje šesto po redu Sembersko sijelo oživjeće sjećanja na nekadašnje seoske zborove, na kojima se igralo, pjevalo i razgovaralo, dok su djevojke započinjale ili završavale ručne radove.

Sembersko sijelo se i ove godine održava pod motom "Oživimo običaje i stare zanate".

U petak 25. oktobra u semberskom selu Dvorovi,Sembersko sijelo će okupiti članice četrdesetak udruženja koja se bave njegovanjem tradicije i običaja iz Mađarske, Austrije, Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

Iz godine u godinu Sembersko sijelo uspijeva da okupi više od 500 gostiju  iz zemlje i regiona.

Udruženje Beli anđeo osnovano je s ciljem da se očuva i otrgne od zaborava naše kulturno nasleđe. Za svoj dosadašnji rad pobrali su brojne nagrade i priznanja među kojima se izdvojilo prestižno priznanje iz Beča od Međunarodnog centra za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma jugoistočne Evrope.