34.7 C
Bijeljina
среда, август 21, 2024
NaslovnaSvijetRatovi i krize"Alarmantno": Vojska na granici; Počeli su

„Alarmantno“: Vojska na granici; Počeli su

Datum:

Kina i Belorusija počele su zajedničke vojne vežbe samo nekoliko kilometara od granice Poljske.

Manevri, pod nazivom „Falcon Assault“ trajaće do 19. jula i odvijaju se na poligonu u blizini grada Bresta, saopštilo je belorusko ministarstvo odbrane.

Vežbe su započete uoči samita NATO-a u Vašingtonu, gde će se 32 zemlje članice – uključujući Poljsku – sastati da razgovaraju o daljoj vojnoj i finansijskoj podršci Ukrajini.

Inače, Belorusija – možda najbliži saveznik Rusije – dozvolila je Moskvi da koristi svoju teritoriju kao jednu od lansirnih rampi za svoju Ukrajinu 2022.

„Događaji koji se dešavaju u svetu su alarmantni, situacija je teška, pa ćemo uvežbavati nove oblike i metode izvršavanja taktičkih zadataka“, rekao je general-major Vadim Denisenko, načelnik beloruske komande specijalnih operacija.

U okviru „antiterorističkih vežbi“, kinesko i belorusko vojno osoblje će razraditi pitanja noćnog sletanja, prevazilaženja vodenih barijera i izvođenja operacija u naseljenom području, saopštilo je belorusko ministarstvo odbrane.

Kineske trupe se mogu videti kako se iskrcavaju iz aviona i istovaruju opremu na fotografijama koje je objavio na Telegramu.

Kinesko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Belorusija u četvrtak održala „veliku ceremoniju dobrodošlice“ za kineske trupe.

„Zajednička obuka ima za cilj da unapredi sposobnosti koordinacije trupa učesnica i produbi praktičnu saradnju između dve vojske“, saopštilo je ministarstvo.

Nije jasno koliko je vojnika bilo uključeno u vežbe.

Povezane vijesti

Putin kleknuo pred spomenikom žrtvama terorističkog napada u Beslanu

Ruski predsednik Vladimir Putin obišao je memorijalni kompleks Grad...

Mario Jurčević: „Želimo da uđemo u grupnu fazu Lige konferencija“

Fudbaler Partizana Mario Jurčević izjavio je danas da ekipa...

Zločin kakav Sanski Most ne pamti: Šta se do sada zna o trostrukom ubistvu

SANSKI MOST - Domar Gimnazije u Sanskom Mostu Mehemed...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име