Naime, američki mediji prenose da je malo vjerovatno da će Melanija Tramp preuzeti ulogu prve dame sa punim radnim vremenom, ako njen muž osvoji drugi predsjednički mandat.

Insajderi iz okruženja Trampa rekli su za medije da je bivša manekenka iz Slovenije sklopila dogovor sa Donaldom Trampom da, ako se vrati Bijelu kuću u novembru, ona neće morati da bude na dužnosti prve dame kao što je to inače slučaj.

Sin Melanije i Donalda Baron Tramp (18) upravo je završio srednju školu i očekuje se da će na jesen pohađati Univerzitet u Njujorku.

Na kraju krajeva, Melanija vjeruje da može biti "prisutna majka i prva dama u isto vrijeme", rekao je insajder.

"Ona ne želi neprekidan raspored događaja u Bijeloj kući i ističe da može biti i praktična majka i prva dama u isto vrijeme. Donald je blizak sa Baronom, ali neće igrati fudbal sa njim ako postane predsjednik.

Donald je već pristao na ovo i smatra da će majke i roditelji širom zemlje razumjeti Melanijinu odanost sinu. Donald vjeruje Melaniji da odgaja njihovog sina na isti način kao što je vjerovao Ivani da odgaja njihovu djecu", rekao je izvor.

Umjesto stalnih obaveza kao supruga predsjednika, Melanija planira da svoje vrijeme podijeli između Vašingtona i Njujorka.

"Ona je praktična majka i već planira da provede dio svakog mjeseca, a potencijalno i svaku nedjelju, u Njujorku", navode ljudi iz njenog okruženja, prenosi Nova.

Insajder je dodao da se Melanija osjeća "bezbjedno" u Njujorku i u Trampovoj kuli.

"Ovo je Baronov dom, i zato ona želi da on ide u školu u Njujorku. Ona može pružiti i emocionalnu i fizičku podršku tako što je blizu. Svi se sjećaju kako je odlagala preseljenje u Vašington dok Baron nije završio školu", kaže insajder.

Nakon što je Tramp pobijedio na predsjedničkim izborima 2016. i inaugurisan u januaru 2017, Melanija je odložila useljenje u Bijelu kuću sa Baronom za još pet mjeseci kako bi omogućila sinu da završi školsku godinu bez prekida.

Ali, uprkos sigurnosti i udobnosti koju osjeća u Njujorku, Melanija je i dalje zabrinuta zbog pažnje koju bi njen 18-godišnji sin mogao da dobije, ako bude pohađao koledž u gradu ako mu otac bude predsjednik.

"Baron nikada ranije nije bio potpuno sam, a uz dodatni stres što je on i brucoš na koledžu i potencijalno sin predsjednika u pretežno demokratskom gradu, Melanija želi da bude blizu sinu. Sama ideja da mu je otac predsjednik brine Melaniju koja je takođe zabrinuta zbog reakcije u njegovoj školi, jer će Baron uvijek imati obezbjeđenje", rekli su izvori, dodajući da je bivša prva dama Amerike "izuzetno zaštitnički nastrojena" majka.

Ona je čak i odbacila ideju da će Baron biti republikanski delegat na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

U maju je objavljeno da će Baron biti delegat na Floridi i nominovati svog oca za zvaničnog republikanskog predsjedničkog kandidata zajedno sa svojom starijom braćom i sestrama na nacionalnoj konvenciji stranke.

Međutim, nekoliko dana kasnije, Melanijina kancelarija je objavila saopštenje u kojem je najavljeno da Baron neće učestvovati.

"Iako je Baron počastvovan što ga je Republikanska partija Floride izabrala za delegata, on sa žaljenjem odbija da učestvuje zbog prethodnih obaveza", navodi se u saopštenju.

Bio bi to prvi put da je najmlađi član porodice Tramp direktno uključen u politiku.

Ranije ove nedjelje, brojni poznavaoci prilika rekli su da je malo vjerovatno da će se Melanija vratiti u Vašington, ako njen muž osvoji novi predsjednički mandat.

"Melanija radi ono što Melanija želi", rekla je Meri Džordan, saradnik urednika "Washington Posta" i autor neovlašćene Melanijine biografije "Umjetnost njenog posla", dodajući da se Melanija "izdvaja u istoriji od bilo koje druge prve dame, jer ona tu ulogu vidi kao neizabranu, neplaćenu i stoga nije nešto čemu se osjeća prinuđenom da se posveti".

Bivša prva dama jedva da je viđena u javnosti otkako je napustila Bijelu kuću u januaru 2021. godine, a odlučila je da ne učestvuje u skupovima i kampanjama sa svojim mužem, ili čak da ga podrži na njegovom suđenju za tajni novac.

Upitan o odsustvu svoje supruge u februaru, Tramp je voditeljki Fox Newsa Lori Ingrem rekao da je Melanija "povučena osoba" koja je fokusirana na svoju porodicu.

"Znate, mnoge prve dame bi izašle, željele da budu svuda. One se ljute na svog muža jer ih ne predstavlja. Da nisam upoznao Melaniju, bila bi veoma srećna zbog toga. Ona je samo drugačija vrsta osobe", rekao je on.