-Drugarica i ja smo s autobuske stanice direktno otišle u prvu pekaru u centru grada i uzele dvije tortilje i jednu krofnu sa čokoladom. Poznavajući cijene u svom gradu, pripremila sam oko 12 KM (oko 719 RSD) sve to da platim. Međutim, kada mi je prodavačica dala račun ostala sam šokirana i pitala da li je dobro izračunala. Naime, to sve smo platile 6 KM (360 RSD), a u Banjaluci samo jedna tortilja košta 5 KM (300 RSD). Pekari u našem gradu deru narod – rekla je ona..

Iako se mnogi u Bijeljini ne bi složili da su pekarski proizvodi u njihovom gradu jeftini, u Banjaluci se ne možeš izaći iz pekare bez potošenih bar 5 KM (300 RSD), dok u Bijeljini za te pare mogu da jedu skoro dvije osobe.

U pekari u samom centru Bijeljine lisnata peciva sa sirom, viršlom ili pica tjesto nije skuplje od 1,30 KM (78 RSD), a tako se kreće i cijena slatkih tjesta sa čokoladnim i voćnim punjenjem.

Za parče pice je potrebno odvojiti oko 2 KM (120 RSD), dok je burek oko 3 KM (180 RSD). Prazno pecivo (kifle, pletenice) su od 0,30 do 0,40 KM (24 RSD) po komadu, dok integralno tjesto košta oko jedne marke (60 RSD).

Ovo su maksimalne cijene a razlika može biti jedva 10 feninga ili 10 do 12 RSD.

Hrana u Bijeljini je mnogo jeftinija nego u Banjaluci, a slične cijene su i u Ugljeviku, Loparama i Zvorniku.

Građani Banjaluke su ogorčeni na cijene u pekarama i smatraju da nisu realne.

- Do sada sam rijetko kupovala u pekarama, a sada više neću nikako. Prije dva dana nisam spremila ručak za posao, pa mi je jedina opcija bila pecivo iz pekare. Zaista je ponuda bila pozamašna pa sam se odlučila za 3 omanja peciva koji ne predstavljaju konkretan obrok, a uz to sam uzela i mali jogurt. Čekala sam račun, a kad sam ga dočekala, ostala sam u šoku. Tri peciva i mali jogurt sam platila 8 KM (480 RSD)! Inače za manje para kupim sebi konkretan ručak: komad mesa, prilog, salatu i nešto za popiti – rekla je Dunja Đ. Iz Banjaluke.

Komentari na ovu vijest su raznoliki, neki su dodali da je i Banjaluka jeftina u odnosu na Beograd.

"Tek koliko deru one u Beogradu"...