Stanišićeva je ovu inicijativu predložila na posljednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, ističući da u prilog izgradnji zatvorenog bazena posebno ide činjenica da Semberija leži na geotermalnim vodama.

 - To otvara dodatne tehničke mogućnosti za projektovsnje  zatvorenog bazena, odnosnosportskog bazenskog centrakoji je neophodan za ovoliki broj stanovnika. Projekat bi uključivao izgradnju kompleksa sa velikim sportskibazenom, bazenom za rasplivavanje i dječijim bazenom. Zbog geotermalnih voda, jedna od mogućih i najprihvatljivijih lokacija za izgradnju su Dvorovi, što je svojevremeno i planirano u urađenom Idejnom rješenju Direkcije za razvo jgrada   navela je Stanišićeva prilikom predstavljanja inicijative novinarima.

 

Ona ističe da kapacitet zatvorenog bazena, koji je ranije planiran u okviru kompleksa Banje Dvorovi, nije dovoljan i da je namijenjen prvenstveno banjskom lječilištu, kao i za potrebe wellnes-a.

 

- Mi želimo da zadržimo Bijeljinke i Bijeljince u našem gradu, da ne moraju da odlaze na zatvoreni bazen u okolna mjesta u Srbiju ili u Federaciju BiH, nego da im pružimo sav komoditet upravo u Bijeljini. Ovo treba da bude sportski centar koji će od najmlađih vrtićkih kategorija do penzionera omogućit izdravo vježbanje, sportske aktivnosti, kao i rekreativno vježbanje (učenje plivanja, aerobik…) - dodala je Stanišićeva.