Na grobu generala Talića služen je parastos i položeni vijenci, kao i na spomen-bistu koja je postavljena ispred crkve u rodnom selu u Talićima.

Parastosu su, pored članova porodice, brojnih prijatelja i poštovalaca generala Talića, prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Nebojša Vidaković, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

U ime institucija Republike Srpske na spomen-bistu vijence su položili Stevandić i Vidaković, članovi porodice generala Talića, predstavnici grada i organizacija proisteklih iz Odbarmbeno-otadžbinskog rata. Cvijeće su položile i delegacije ratnih jedinica Prvog krajiškog korpusa VRS, piše Srna.

General Momir Talić je 26. jula 1991. godine imenovan na dužnost načelnika štaba Petog korpusa tadašnje JNA koji je kasnije prerastao u Prvi krajiški korpus.

Dao je izuzetan doprinos u probijanju koridora i spajanju zapadne i istočne teritorije Republike Srpske. Odlikovan je Ordenom Nemanjića, najvećim vojnim odlikovanjem Republike Srpske.

General Momir Talić umro je 28. maja 2003. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.