Groblje, mjesto tišine i poštovanja, postalo je poprište nečeg suštinski pogrešnog. Vandalizam, u svom najokrutnijem obliku, dogodio se i u malom mjestu nedaleko od Prnjavora.

Naime, početkom maja Mladenko Kovačević otišao je na groblje u mjestu Gornji Smrtići da zapali svijeću baki Jovanki i djedu Jelisiji Kovačević, kada je vidio da su nepoznati počinioci oskrnavili ta dva grobna mjesta.

Kako se može vidjeti na fotografijama ispod, sasječen je i zdrav bor starosti preko 120 godina.

– Bilo mi je jako teško kada sam ugledao uništene grobove, i sada mi je mnogo teško. Prijavio sam policiji i dostavio sam im fotografije. Ne mogu da razumijem ovakave postupke. Ne znam ko je ovo uradio, ali ko god da je neka ga bude sramota. Nisam ni svijeće zapalio kada sam to vidio – izjavio je Mladenko.

Naš sagovornik ističe da je kontaktirao i sveštenika, čiji odgovor čeka.

Ovim povodom za naš portal oglasili su se iz PU Prnjavor.

– Policijskoj stanici Prnjavor, navedeno lice prijavilo je da su nepoznata lica na groblju u mjestu Gornji Smrtići, grad Prnjavor, oštetila dva grobna mjesta, jedan spomenik i posjekla drvo. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je policijskim službenicima naložio da preduzmu mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, odnosno postojanja elemenata krivičnog djela povreda groba ili umrlog lica. Rad po navedenoj prijavi je u toku – kazali su iz PU Prnjavor.