O rivalu je imao samo reči hvale, iako nemaju pobedu u drugom delu sezone.

- Očekujemo veoma tešku utakmicu. Imamo u vidu da Voždovac od početka drugog dela nema pobedu i to nas tera da budemo dodatno oprezni bez obzira na rezultate. Moram da kažem da su u mnogim utakmicama bili na nivou. U prošloj utakmici protiv TSC-a izgubili su 2:0, ali igra pokazuje da mogu biti nezgodni iako je to mlada ekipa. Posebno na svom terenu gde nemaju šta da izgube, veštačka trava, drugačije okolnosti. Iza nas je mnogo teška utakmica protiv Spartaka, a mi smo skoncentrisani na sutrašnju protiv Voždovca. Mi imamo naš cilj, a to je da osvojimo tri boda.

Istakao je i da postoje kadrovski probelmi.

- To je ekipa koja će igrati izuzetno visok presing jer imaju dosta igrača koji su dominantni i agresivni, to je njihov stil igre. Ja se radujem ako bude otvorena igra, tako da će publika imati šta da vidi. Naravno da je nama izuzetno važna ta utakmica sutra, jer nas za sedam dana očekuje ista utakmica u Kupu. Imamo nekih problema što se tiče povreda. U ovom trenutku ne možemo da računamo na Saldanju, a posle treninga danas ću videti u kakvom su stanju Natho i Zahid koji nisu trenirali poslednja dva dana.

O duelu sa Spartakom govorio je iz ugla pritiska mladih igrača.

- Ja uvek kada se dobije utakmica tada pravim analizu, kada se izgubi znam zbog čega je to tako. Važno je da momci ne izgube samopouzdanje posle utakmice, oni su pre tog meča bili opterećni nekim prethodnim rezultatima drugih mečeva. Hteli ne hteli oni imamju pritisak, u ekipi imamo dosta igrača sa malim brojem godina. Veoma je teško očekivati od njih da igraju na rezultat. Rekao sam da igrači koji imaju više iskustva da moraju da im pomognu, da taj pritisak na neki način savladaju. Ovo je ipak Partizan, treba da se igra i živi pod pritiskom. Pre ili kasnije će iz ovoga izaći jači.

Stanje Saldanje niej sjajno, ali oporavak teče brže od očekivanog.

- On meni svaki dan šalje izveštaj, šta radi, kakve su procedure. Ono što je on meni rekao je da se vraća sredinom meseca, što je izuzetno brzo. Ja nisam lekar, videćemo kako to izgleda kada se uključi u trenažni proces. Opet je individualno jedno, sa ekipom sasvim drugo. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno, što terapije, što trening. To je pokazatelj koliko ulaže u sebe i kolika je želja da se što pre vrati na teren i pomogne svojoj ekipi.

Komentarisao je i odluku o postu Zahida i Natha.

- Ja nemam takva iskustva, naravno da je teško. Poštujem svačiju odluku. Sva sreća pa sad nije toliko toplo, pa bi im bilo još teže. Sutra neće biti toliko visoka temperatura, ako budu u protokolu. Sve zavisi od današnjeg treninga. Dva dana nisu bili u trenažnom procesu.

Pohvalio je Bojana Kovačevića.

- Izuzetno mlad igrač koji ima dovoljno i dosta prstora za napredak. Došao je u Partizan gde ima dovoljno iskustva da se razvija. Partizan će mu to omogućiti, biće mu odskočna daska. Izuzetno vaspitan, kulturan i mlad momak. Pred njim je jedna lepa budućnost. Bez obzira što je mlad on vredno radi i ima dobar karakter i mislim da će u bliskoj budućnosti neki evropski klubovi da se bore za njega.

O veštačkom terenu nije hteo mnogo da priča.

- Oni znaju da je to veštačka trava, većina je igrala na tom terneu. Ono što je dobro neće biti blata, neće lotpa odskakati, ipak su drugačija kretanja na terenu. Tako je kako je, nema tu sada da tražimo mi bilo kakav razlog, to je jedna utakmica, hteli ne hteli moraju da se što pre adaptiraju.

Kanute nije igrao u nastavku sezone, a razlog je povreda.

- On nije prošao pripreme, imao je povredu od prošle godine, koleno. Imao sam razgovor, rekao sam da pojača rad, da igrači koji su prošli prirpeme imaju prednost. To ne znači da sam se odrekao njega, prilika će se pojaviti pre ili kasnije, a kada se pojavi on za to mora da bude spreman. Svi igrači su svesni i svi su stavili sebe u interesu tima. Ima dosta utakmica do kraja sezone, igraće se na tri četiri dana, tako da verujem da će svako od njih dobiti priliku. Moraju da budu spremni.

April je za Duljaja ključan mesec.

- To je fudbal, povrede, umor, to je sve sastavni deo. Nema samo Partizan probleme, i drugi klubovi imaju, kartoni, povrede. Nema kuknjave, april će pokazati koji je maksimum ove generacije Partizana, mislim da smo dosta učinili, dosta smo uradili u prethodnom periodu i sada kada je najteže moramo biti pravi. Ono što tražim, bez obzira na okolnosti, mi smo u obavezi zbog navijača Partizana, zbog ljudi koji dolaze na stadion da se borimo za dres do kraja.

Istakao je da postoji i napredak u defanzivnim prekidima.

- Napredak u defanzivnim prekidima, to je pokazala poslednja utakmica, protivnik je imao trinaest kornera, kod dvanaest smo ipak izbacili loptu glavom. Neke lopte se bez razloga izbacuju u korner, misleći da je to najbolje rešenje. To je u nekim trenucima možda pad koncentracije. Možda jer nismo dali gol, pritisak. Dva mlada štopera kao što su Kovačević, pre toga Ilić, videli ste gde je otišao. I Bojan ima odličnu budućnost.