Kukoč je nedavno potvrdio svoj stav izrečen prošle godine da Nikola Jokić, u ovom trenutku, nije bolji nego što su bili Dino Rađa, Vlade Divac ili Arvidas Sabonis.

Spahija smatra da je pluralitet različitih mišljenja jedna od stvari koje čine sport zanimljivim, ali nije saglasan sa svojim sunarodnikom.

"Sport je interesantan upravo zbog ovakvih stvari, jer svako ima svoje mišljenje, a onda iz toga izađu kontroverze nakon kojih krenu brojni neprimereni komentari. Toni Kukoč je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. To je čovek koji je napravio čuda u svojoj karijeri i ima pravo na mišljenje.

Nije mi jasno zašto se neko ljuti. Ne želim da komentarišem ono što je Toni rekao, ali mogu reći svoje mišljenje. Nikola Jokić je apsolutno najbolji centar koji je iz Evrope došao u NBA. Dvostruki MVP, MVP je finala, čovek koji je na svojim leđima doveo klub do titule prvaka NBA, momak čije su brojke abnormalne.

Nikola Jokić je dečko koji košarku svaki dan čini boljim. Dakle, neviđenog je kvaliteta. Ne postoji evropski centar koji može i blizu prići onome što je Jokić. Sasvim sam drugačijeg mišljenja od Kukoča, ali ne ljuti me njegovo mišljenje. Video sam na američkim sajtovima tu izjavu, Toni je tamo igrao dugo, ima svoj stav i to je tako", rekao je Spahija za "Indeks".