12.1 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaUdruženje Čuvari Majevice, uz podršku Telemach fondacije, uredilo izvorište Risovac na Majevici

Udruženje Čuvari Majevice, uz podršku Telemach fondacije, uredilo izvorište Risovac na Majevici

Datum:

Lopare, 22.7.2024.
Uz podršku Programa regionalnih grantova Telemach fondacije, Udruženje građana „Čuvari Majevice“ započelo je s implementacijom projekta „Uređenje izvorišta i izletišta Risovac na planini Majevici“ na teritoriji opštine Lopare. U okviru projektnih aktivnosti, u saradnji s Udruženjem građana „Majevički akcijaši“, izgrađeno je i uređeno izvorište Risovac.

Cilj pomenutog projekta je poboljšanje uslova života za građane kroz obezbjeđenje pristupa zdravoj planinskoj pitkoj vodi i planinskom izletištu, kao i očuvanje izvorišta i planinskih prirodnih bogastava. Završetak projektnihaktivnosti, koje pored čišćenja i uređenja pomenute lokacijeuključuju izgradnju česme s prilazom, izlet uz radionicu za djecu u prirodi, planiran je u septembru ove godine.

Direktnu korist od ovog projekta imat će najmanje 500 ljudi koji se nalaze u neposrednoj blizini izvora, a kojima je omogućen pristup pitkoj vodi. Izvor se nalazi u neposrednoj blizini regionalnog puta Tuzla-Lopare-Brčko, a bit će dostupan i svim izletnicima i planinarima na Majevici.

Program regionalnih grantova Telemach fondacije usmjeren je na finansijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama iz malih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, pružajući im priliku da ostvare održive rezultate i poboljšaju kvalitet života lokalnog stanovništva u oblastima edukacije i zaštite okoliša. U okviru ove jedinstvene inicijative od 2022. godine, kroz dva poziva, podržana su 23 udruženja, s ukupnim dodijeljenim sredstvima od 108.803,74 KM. Ukupan budžet Programa regionalnih grantova za 2024. godinu iznosi 61.668 KM i podijeljen je na 13 novih projekata, među kojima je i projekt „Uređenje izvorišta i izletišta Risovac na planini Majevici“ udruženja Čuvari Majevice iz Lopara. Maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 5.000 KM.

 

Reklame

Povezane vijesti

Marković tvrdi da je za svako odijelo dao Zeljkoviću devet maraka

BANJALUKA - Saša Marković, vlasnik agencije "Travel 4 Fun",...

Jelena Trivić: Milorad Dodik pokazuje da uvijek može gore

BANJALUKA - Kada mislite da ne može gore, Milorad...

Ukradena slova se vratila u Ćirilični park u Banjaluci

BANJALUKA - Iako snimci jasno pokazuju da su slova...

Ponovo u funkciji punktovi za vađenje krvi u Banjaluci

BANJALUKA - Ponovo su u funkciji punktovi za vađenje...

Imamo li razloga za stra od poplava?

BANJALUKA - Pratimo vodostaje rijeke, nemamo za sada problema....
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име