9.9 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaVijestiSrbija ide kući jer ima najveću neznalicu od selektora: Piksi sunovratio "orlove"

Srbija ide kući jer ima najveću neznalicu od selektora: Piksi sunovratio „orlove“

Datum:

Fudbaleri Srbije završili su učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

U poslednjem duelu grupe C Danska je remizirala sa Srbijom (0:0) i tako igrače Dragana Stojkovića Piksija ostavila i bez kalkulatora u rukama pred rasplet u ostalim grupama.

Nikakvo čudo, jer Srbija na klupi ima selektora koji ne zna da vodi nacionalni tim. Piksi kome smo se nekada divili kao fudbaleru potonuo je u očima svakog iole solidnog poznavaoca fudbalskih dešavanja.

On će ponovo reći da nema šta da zamjeri svojim reprezentativcima, da su dali sve od sebe i bla, bla…

Međutim, njegove floskule više niko ne može prihvatiti. Stojković je na EURU pokazao strah kakav se nikad u savremenom fudbalu nije vidio, U svakoj od tri utakmice, Srbija se uvijek brani. Protiv Engleske se još moglo razumjeti ali kada su to Slovenija i Danska postali Brazil. Igra je bila po sistemu, ko’ pređe centar da mu umre majka. Piksijev tim je izgubio tri poluvremena (u svakoj utakmici prvo) braneći se i do besmisla vraćajući loptu Rajkoviću koji uz Pavlovića u Njemačkoj jedini može dobiti  prolaznu ocijenu.

Da se ne vraćamo na mečeve protiv Engleske i Slovenije i zadržimo na Danskoj. Startna postava protiv Danske sa Mijailovićem desno i Lukićem, na mjestu lijevog krila, remeti kosmički poredak. Saša Lukić nikada u karijeri nije igrao na mjestu lijevog krila. On je u Torinu i Fulamu zadnji vezni. Stojković o tome izgleda ne zna ništa.

Dalje Andrija Živković kompletnu karijeru igra na mjestu desnog krila. Samo u selekciji Srbiji kao desni ful bel. Ok, navikao je Živković da pomaže Piksiju i „orlovima“ na ovoj poziciji. I taman kada se navikao, Stojković ga u ključnoj utakmici pozicionira na mjestu lijevog ful beka.

Dušan Vlahović je posebna priča. Momak koji vrijedi 80 miliona evra, večeras ustupa mjesto, niko ne zna kome. Kada je bio poznat sastav Srbije protiv Danske u Juventusu su vjerovatno kolutali očima pitajući se, da li su možda pogriješili kada su ga platili 82 miliona Fiorentini. Brzo su shvatili da nisu, jer je Vlahović ove sezone izabran za najboljeg napadača Serije A.

Stojković ga tretira kao napadača iz Serije C, i nekoga koji mora dobiti neki minut na terenu, jer je sestrić njegovog pašenog. Stojković ga drži pod mikroskopom tražeći grešku i jedva čeka da ga izbaci iz tima. Večeras se najbolje vidjelo koliko je Vlahović moćan da sastavi saigrače sa loptom u blizini šesnaesterca,. Plus ne  gubi loptu poput Luke Jovića i ima želju da izgara do posljednjeg trenutka.

Da je Ljupko Petrović slao Darka Pančeva na klupu svaki put kada nije dao gol do 70.minuta, Pančev bi u karijeri postigao 50 odsto manje golova.

Da podsjetimo na analizu engleskog BBC uoči starta EURA. Tada su bez imalo sentimenta prema Piksiju rekli da je najlošiji selektor jedne reprezentacije na EURO.

Ali Piksi, čije je nacionalni tim igrao najdekadentniji, najbezidejni i najsporiji fudbal na Evropskom prvenstvi, ne brini mnogo o tome. Imaće njega ko da sačuva u „igri“ i posle još jednog razočaranja njegove reprezentacije.

Reklame

Povezane vijesti

Ugljevik je u nedjelju na raskrsnici: Prilika koja se ne smije propustiti !

U nedjelju, Ugljevik će biti na raskrsnicu između prošlosti...

Spanulis uprkos sukobu: „Željko Obradović je genije“

Vasilis Spanulis, legenda grčke košarke, biranim rečima govorio je...

Bijeljinski sport-ogledalo zaborava i ironije

Bijeljina. Gradom u kojem se nekada čula grmljavina pobjednika,...

Bora Čorba u teškom stanju: Na respiratoru zbog komplikacija, svi očekuju poboljšanje

Roker Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba,...

Vrelo u Srbiji, temperature i do 37°C: EVO kada stižu pljuskovi sa grmljavinom

Vreo dan u Srbiji. Temperature u ovom trenutku dostižu...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име