19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiSirijcu sude zbog pokušaja ubistva mladića porijeklom iz BiH

Sirijcu sude zbog pokušaja ubistva mladića porijeklom iz BiH

Datum:

BEČ – U Regionalnom sudu u Beču danas je počelo suđenje državljaninu Sirije (19) koji je u martu mjesecu nožem napao Austrijanca, bh. porijekla (21).

Kako prenose austrijski mediji, pozadina ovog napada je ulični rat između Sirijaca, Avganistanaca i Čečena koji već duže vremena traje u bečkom kvartu Favoriten.

Kako se moglo čuti danas u sudnici, mladić porijeklom iz BiH je žrtva koja je pokazala nevjerovatnu građansku hrabrost jer je pokušao da odbrani mladu ženu od Sirijca. Naime, ovaj mladić, rođen u Beču, ali koji, kako mediji prenose, vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine te mu se prezime završava na -ić, bio je u društvu kada je vidio Sirijca kako prijeti jednoj mladoj ženi, nazivajući je pogrdnim imenima. On je pokazao nevjerovatnu hrabrost i intervenisao kako bi odbranio djevojku. Tada dolazi do sukoba sa Sirijcem, koji je, inače, od bh. mladića mislio da je Čečen. Izvadio je nož sa oštricom dugom 37 cm, za koji neki kažu da je, zapravo, mačeta.

On je ranio žrtvu koja je počela da bježi. Ali, Sirijac ga je ubrzo sustigao, oborio na zemlju i šutirao. Zatim ga je opet povrijedio nožem. Odmah je intervenisala policija, a život mladića porijeklom iz BiH nije bio ugrožen niti u jednom momentu.

Međutim, Sirijac je danas, uprkos brojnim svjedocima, porekao da je napao žrtvu. Štaviše, za napad je optužio svog sunarodnika iz Sirije. Navodno, njegov poznanik je zgrabio nož od njega i izbo žrtvu.

Inače, napad koji se desio na poznatom Reumanplatzu nije jedino krivično djelo za koje je optužen ovaj Sirijac. Naime, samo dva dana ranije on je izvršio pljačku prijeteći mačetom, koju je navodno stalno nosio sa sobom. Ukoliko bude proglašen krivim, može dobiti i do 20 godina zatvora.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име