23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiŠapić: Nema izbora u Beogradu prije 28. aprila

Šapić: Nema izbora u Beogradu prije 28. aprila

Datum:

Predsednik privremenog organa Beograda izjavio za TV Prva da misli da je vlast prešla sve granice tolerancije, kada su u pitanju protesti

Aleksandar Šapić je, gostojućiu Jutarnjem programu, rekao da ne zna da li će opozicione stranke ponovo organizovati proteste u Beogradu i na taj način maltretirati ostatak Beograđana. Dali smo sve od sebe, rekao je on, dodajući da su prešli sve granice tolerancije.

„Nemaju pravo da se blokira auto-put, saobraćajnice, postoji zakon, a u njemu piše gde može da se protestuje i kako. Pokušali su i da prekinu izborni proces“, podsetio je Šapić, napominjući da je njih 300 došlo pred skupštinu grada i da su pokušali sve da sruše. „Razumem zašto je to Vučić dozvoljavao, te proteste, da pokaže ljudima ko zaista protestuje“, rekao je Vučić.

Nadam se da neće više dozvoljavati neodgovornima da maltretiraju ljude, ima sve po zakonu, najavi se, zatvori se, mora da se prekine saobraćaj, a ne da idu i zatvraju kako im se prohte.

Zašto su ovo više nego beogradski izbori i kada će?

Upitan da prokomentariše zašto misli da su ovi, ponovljeni izbori u Beogradu, više nego lokalni, Šapić je rekao da nije reč samo o tome da želi, praznom pričom, da motiviše birače.

„IMate situaciju da treba da se formira skupštinska većina. Najbronija grupa iz Đilasove liste, ima stavove koji podrazumevaju da se piztanje KiM reši tako što će se Srbija odreći dela svoje teritorije, da se ugasi Republika Srpska i da se tako reši probelm u BiH koji postoji 20 god, da se pitanje zločina u Srebrenici reši tako što ćemo sami sebe da prglasimo genocidnima…“, nastavio je Šapić.

Zatim, kako dodaje, biće usvojeni zakoni po kojima će se nad skupštinom grada vijoriti šarena zastava, umesto srpske, zatim će biti usvojeni zakoni protiv kojih se bori i Viktor Orban, mađarski premijer, a to je da se deca izjašnjavaju o rodnoj pripadnosti, da su mama i tata roditelji jedan i roditelji dva… Kada se ordi dečak on je dečak, a ne da se čeka da se izjasni da je mačka, objasnio je Šapić.

Na pitanje kada pak očekuje da ti izbori budu raspisani, Šapić kaže da ne vidi mogućnost da oni budu pre 28. aprila. „Morao bi da je već izabran predsednik Skupštine Srbije, koji zvanično raspisuje te uzbore, a on još nije izabran. Ne znam kada će b iti izabran, ali mora što pre, kako bi potom odmah raspisao izbore u Beogradu, koji bi trebalo da se održe uz roku od 45 do 60 dana. ja bih voleo da budu što pre“, istakao je Šapić.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име