11.6 C
Bijeljina
среда, септембар 18, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaRiTe Ugljevik: Uprava ispunila obećanje, a načelnik Perić da objasni svoje nečasne...

RiTe Ugljevik: Uprava ispunila obećanje, a načelnik Perić da objasni svoje nečasne radnje prema RiTE Ugljevik

Datum:

Obavještavamo javnost, a prije svih radnike AD „Kompred“ i građane Ugljevika, da smo, kao društveno odgovorno preduzeće, ispunili obećanje dato juče i već danas uplatili 100.000 maraka na ime dugovanja prema lokalnom komunalnom preduzeću. Takođe, ističemo i da ćemo ostatak duga servisirati u najkraćem mogućem roku, kako radnici „Kompreda“ ne bi bili žrtve politikantske igre rukovodstva opštine.

Načelnik Perić je i juče u medijima, koristeći se neistinama, pokušao da svoj nerad sakrije iza RiTE Ugljevik, moleći našu Upravu da spase preduzeće za čije stanje je sam odgovaran.

Mi smo pokazali odgovornost i ispunili dio obaveza, pa tražimo i od načelnika Perića da položi račune javnosti. S obzirom da je u posljednje vrijeme konstantno u medijima, tražimo od njega da iskoristi jedan od svojih medijskih nastupa i obrazloži, prije svega radnicima RiTE, ali i građanima Ugljevika, svoj nečasni odnos prema našem Preduzeću. 

Od načelnika Perića tražimo da objasni radnicima RiTE Ugljevik kako je 2022. godine, preko njemu bliskih firmi, neosnovanim žalbama blokirao proces nabavki, čime je ugrozio remont i prouzrokovao veliki broj neplanskih zastoja. Time je, zarad isključivo ličnih interesa i ostanka na vlasti, nanio ogromnu štetu našem preduzeću u iznosu od 30 miliona maraka.

Načelnik Perić je svojim postupcima, u goloj borbi za fotelju u kojoj sjedi već dvije decenije, oštetio i budžet opštine Ugljevik 1.800.000 maraka, zbog manje proizvodnje električne energije.

Posljedice tog njegovog beskrupuloznog djelovanja trpimo i danas, a, ukoliko to ne učini sam načelnik Perić, mi ćemo, dokumentovano i detaljno, upoznati radnike RiTe i javnost Ugljevika o njegovim nečasnim radnjama prema našem preduzeću.

Reklame

Povezane vijesti

Prijavljene prijetnje u zgradi opštine Sokolac

SOKOLAC - Policiji u Sokocu danas su prijavljene prijetnje...

Javna tribina u mjesnoj zajednici Novo naselje Dragan Gajić: Voljom naroda pobijediće Ugljevik!

Na predizbornom skupu u Novom naselju (Prigradsko) govorilisu predstavnici...

Stanivuković poručio Dodiku: Trebala su vam dva dana da izmislite još jednu laž

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke oglasio se na...

Stanje u Srpskoj stabilno, Civilna zaštita u pripravnosti

Vodostaji rijeka u Republici Srpskoj intenzivno se prate, a...

Donesena odluka o neradnoj nedjelji u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ – Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš donijeli...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име