29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaRiTE Ugljevik: Perić se krije iza izmišljenog duga, a gdje je 100...

RiTE Ugljevik: Perić se krije iza izmišljenog duga, a gdje je 100 miliona maraka od rente?

Datum:

Uprava Rudnika i termoelektrane Ugljevik najoštrije demantuje neistinite tvrdnje načelnika opštine Ugljevik iznesene u medijima, te odbacuje još jedan pokušaj opštinskog rukovodstva, na čelu sa načelnikom Vasilijem Perićem, da svoju nesposobnost prikrije lažnim optužbama prema našem preduzeću.

Naime, tvrdnja načelnika Perića da RiTE Ugljevik opštini duguje 1.500.000 KM potpuno je neistinita, ali i zlonamjerna i upućena sa ciljem obmanjivanja javnosti.

Ukupna dugovanja preduzeća RiTE Ugljevik prema opštini Ugljevik na današnji dan iznose 130.000KM, kao i obaveza po renti za mjesec jul koja još nije dospjela. Istina je da postoji i obaveza Preduzeća prema AD Kompred, koja će biti servisirana u najkraćem roku, kao što je istina i da opština Ugljevik našoj firmi TermoNova duguje preko 70.000 KM za isporučenu toplotnu energiju. Međutim, TermoNova uredno izmiruje svoje obaveze kako prema radnicima tako i prema budžetu, dok su radnici AD Kompred u štrajku zbog neizmirenih plata i doprinosa.

Uprava RiTE Ugljevik poziva načelnika opštine Ugljevik da ne obmanjuje javnost uplitanjem našeg preduzeća u politikantske predizborne igre, nego da toj istoj javnosti položi račune svog dosadašnjeg (ne)rada. Dvije decenije načelnik Perić se oslanja isključivo na prihode od godišnje rente, po kom osnovu je RiTE Ugljevik do sada isplatio preko 100 miliona maraka, koje su trebale biti iskorištene za razvoj poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta.

Nenamjenskim trošenjem i kupovinom ostanka na vlasti, nesposobna opštinska vlast ne samo da nije otvorila ni jedan poslovni objekat, nego je uspjela da uništi i ono što je nekada radilo.

Bez želje da ulazimo u bilo kakve polemike, poručujemo načelniku Periću da za svoju nesposobnost ne traži krivca u najvećem privrednom gigantu ove regije. Njegovo je da obezbijedi nesmetan rad lokalne zajednice, ali i objasni građanima zašto su iznevjerena sva obećanja kojima ih je godinama obmanjivao, a Uprava Preduzeća će, i u ovakvim teškim uslovima, nastaviti sa stabilnom proizvodnjom i redovnim izmirenjem svih obaveza.

Uprava Rudnika i termoelektrane Ugljevik

Reklame

Povezane vijesti

Od sutra promjena vremenskih prilika: Slijedi naglo zahlađenje !

U petak 13.09.2024. očekuje se nagla promjena vremena uz...

Raste broj slučajeva stomačnog virusa u Banjaluci

BANJALUKA - Povećan je broj pacijenata koji se u...

Policija oduzela automobil u Koraju: Bez vozačke i saobraćajne dozvole, plus 3140 KM neplaćenih kazni

Policijski službenici Policijske stanice Lopare su 09.09.2024.godine u mjestu...

Radovi na mostu Česma stoje: Radnika nema već deset dana

BANJALUKA - Radovi na mostu u Česmi u Banjaluci...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име