23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaNovi skandal u "Šumama RS": Direktor iz SNSD napravio milionski minus, pa...

Novi skandal u „Šumama RS“: Direktor iz SNSD napravio milionski minus, pa nagrađen kandidaturom za načelnika Čajniča

Datum:

Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ iz Čajniča, javnosti od ranije poznato po aferama, najveći je gubitaš među 32 organizacione jedinice „Šuma RS“ i prvu polovinu godine je završilo u minusu od oko milion maraka, saznaje Srpskainfo.

Ipak, direktor ovog gubitaša rekordera, Mirko Živković, kandidat je vladajućeg SNSD za načelnika opštine Čajniče.

Marko Mičević, Živkovićev partijski drug i prethodnik na mjestu direktora u čajničkoj šumariji, nagrađen je udobnim, i po mišljenju nekih poznavalaca prilika izmišljenim, rukovodećim mjestom u direkciji “Šuma Republike Srpske”.

Podsjećamo, “Šume Republike Srpske”, javno preduzeće koje gazduje sa skoro milion hektara šume, prema zvaničnim podacima, prvu polovinu 2024. je završilo u minusu od 2,9 miliona KM.

Većina organizacionih jedinica je u gubicima, a plate radnicima kasne. Šumsko gazdinstvo “Vučevica” je, prema podacima kojima raspolažemo, najveći gubitaš, a zaposleni u ovoj šumariji već 5 mjeseci ne primaju platu

Iako je u Čajniču, kako kaže jedan iskusni šumarski inženjer, Šumsko gazdinstvo “uređeno i puno kao saće meda”, u ovoj šumariji je već godinama na djelu isti recept: “bogata šuma, plus direktor iz SNSD jednako je milionski minus”.

Karadžić: Dažaba im šuma, opet će izgubiti izbore

Od Neđe Mašića, koji je, kao direktor šumarije, uoči izbora 2018. instalirao zakonom zabranjenu opremu za nadgledanje i prisluškivanje zaposlenih i koji se hvalio da mu niko ne može ništa jer ga, kako je tvrdio, “štiti lično Dodik”, do danas se u ŠG “Vučevica” i u Čajniču ništa bitno nije promijenilo.

SNSD dodvodi direktore, koji arče šumu, prave gubitke i kandiduju se na izborima, na kojima redovno gube od Gorana Karadžića iz SDS.

-Već 3 mandata sam na ovoj funkciji i opet ću pobijediti, iako moji konkurenti raspolažu skoro svim ogromnim javnim resursima: šumom, najvećim javnim preduzećem i najvećim brojem radnih mjesta u opštini. Treba biti umjetnik, pa šumsko gazdinstvo gurnuti u provaliju, a oni su to uspjeli i nije im prvi put – kaže Karadžić za Srpskainfo.

Goran Karadžić govori iz iskustva, jer je 2006. godine i sam bio direktor čajničke šumarije, istina samo 6 mjeseci.

Reklame

Povezane vijesti

Pljušte krivične prijave zbog Gradskog groblja u Banjaluci

Krivične prijave zbog Gradskog groblja podnijeli su kako Draško...

Stanivuković u Kolima: Pred ljude dolazimo sa djelima

BANJALUKA - Nalazimo se u prelijepoj mjesnoj zajednici, u...

Dr Lazić uputio apel nadležnima: Pomozimo semberskim mljekarima

"Javno apelujem na sve nadležne institucije, a prije svega...

Dodik: Krišto se ponaša kao nenavođena raketa"

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske komentarišući to...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име