10.5 C
Bijeljina
среда, септембар 18, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaNove neistine Vasilija Perića: RiTE Ugljevik nije prodala ni kvadrat zemlje Komsaru!

Nove neistine Vasilija Perića: RiTE Ugljevik nije prodala ni kvadrat zemlje Komsaru!

Datum:

Ne postoji niti jedan kvadratni metar zemljišta RiTe Ugljevik prodat COMSARU i svaki korak Uprave RiTE Ugljevik usmjeren je na obezbjeđenje nesmetanog rada RiTE Ugljevik do 2050. godine.

Sporna odluka navodnoj prodaji zemljišta koju je u javnost plasirao Vasilije Perić je interni akt Preduzeća i ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo jer je stavljen van snage, što je prezentovano i sindikalnoj organizaciji i svim radnicima RiTE Ugljevik.

Navedena odluka, koju Perić pokušava zloupotrijebiti, bila je dio paketa pregovora sa COMSAR RS u cilju rješavanja problema putne infrastrukture, neizvršenja obaveze iz 2013. godine u vezi unosa uloga u osnivačkom kapitalu, kao i drugih pitanja koja se tiču ležišta Ugljevik Istok 1, a što je naša obaveza u skladu sa ugovorima potpisanim 2013. godine i koncesiji datoj od strane Vlade Republike Srpske iz 2013. godine.

Ništa od ovoga Periću nije nepoznato, ali ga to ne sprečava da se ponovo služi lažima i obmanama, ne bi li prikupio neki politički poen pred izbore, predstavljajući se kao zaštitnik RiTE Ugljevik.

Ali, ni radnici našeg preduzeća, niti javnost Ugljevika nisu zaboravili da je Perić ostao dužan objašnjenje za sve nečasne radnje koje je vršio 2022. godine, kada je, zarad ličnih interesa i ostanka na vlasti nanio višemilionsku štetu našem preduzeću, ali i opštini Ugljevik.

Dobro je poznato da Perić ne bira sredstva da bi zadržao fotelju, pa nas ne iznenađuju njegovi kontinuirani napadi na RiTE Ugljevik. Tim napadima Perić i njegova svita saradnika u mutnim poslovima pokušavaju skrenuti pažnju javnosti sa sopstvenih mahinacija i nerada, pa je u tu svrhu angažovao i lažne profile i lažne komentatore kako bi javnosti Ugljevika zamazao oči, nadajući se kako će zaista hiljadu puta ponovljena laž postati istina.

Međutim, niko više nije naivan i nema čovjeka u Ugljeviku koji ne zna ko je zapravo Vasilije Perić. Poznato je da je aktuelni načelnik, koji u javnosti glumi „dobrog domaćina“, dozvolio da fudbalski teren koji je izgradila RiTE Ugljevik, bude prodat privatniku za 800.000KM. Zašto opština koju vodi taj „časni domaćin“ nije kupila taj teren, pa ga stavila na raspolaganje našoj djeci i lokalnim sportskim klubovima?

Javnost bi zanimalo i gdje su završila sredstva namijenjena za Cecin koncert, Vajinu predizbornu terevenku o narodnom trošku, kada su svi posjetioci plaćali ne tako jeftine karte?

Nije tu kraj pitanjima za uništitelja Ugljevika Vasilija Perića. Umjesto što brine lažnu brigu o preduzeću čije mu se rukovodstvo sada ne sviđa, jer nije spremno da s njim pravi „kombinacije“ kao u nekim ranijim vremenima, Perić bi trebao da se pozabavi svojim poslom, kako bi omogućio nesmetano funkcionisanje lokalne zajednice. Umjesto što svoj nerad zaklanja iza RiTE Ugljevik i lažnih dopisa, mogao bi javnosti odgovoriti i zašto u „njegovoj“ opštini kasne plate, socijalna davanja, stipendije, podsticaji i mnoge druge stvari koje su direktna nadležnost „vječitog načelnika“.

Mnogo je pitanja na koje javnost očekuje i zaslužuje odgovore, a mi ćemo dati priliku Periću i njegovim saradnicima da te odgovore i pruže. Ukoliko se to ne desi, mi ćemo javnost u narednom periodu detaljno i argumentovano upoznati o njihovim mutnim poslovima.

Uprava Rudnika i termoelektrane Ugljevik

Reklame

Povezane vijesti

Prijavljene prijetnje u zgradi opštine Sokolac

SOKOLAC - Policiji u Sokocu danas su prijavljene prijetnje...

Javna tribina u mjesnoj zajednici Novo naselje Dragan Gajić: Voljom naroda pobijediće Ugljevik!

Na predizbornom skupu u Novom naselju (Prigradsko) govorilisu predstavnici...

Stanivuković poručio Dodiku: Trebala su vam dva dana da izmislite još jednu laž

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke oglasio se na...

Stanje u Srpskoj stabilno, Civilna zaštita u pripravnosti

Vodostaji rijeka u Republici Srpskoj intenzivno se prate, a...

Donesena odluka o neradnoj nedjelji u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ – Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš donijeli...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име