12.1 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaNove neistine Vasilija Perića: "Potpisao saglasnost za Komsar 2013. godine, pa ponovo...

Nove neistine Vasilija Perića: „Potpisao saglasnost za Komsar 2013. godine, pa ponovo neosnovano optužuje RiTe Ugljevik“

Datum:

Nakon što je već dugo poznat po „sumnjivim poslovima“, Vasilije Perić se posljednjih dana iz petnih žila trudi da ga ugljevička javnost upamti i kao lažova i manipulatora. Drugačije se ne mogu objasniti navodi izneseni u njegovom posljednjem saopštenju, „ilustrovanom“ nepotpisanim i neprotokolisanim „dokumentom“ o navodnom Dnevnom redu današnje sjednice Nadzornog odbora.

Jedino što je u tom saopštenju tačno jeste datum održavanja sjednice, a sve drugo je još jedan pokušaj starog političkog spletkaroša da sopstvene mahinacije sakrije iza RiTE Ugljevik

Naravno da prodaja zemlje u vlasništvu RiTE Ugljevik nije bila na dnevnom redu današnje sjednice, što je dobro znao i autor saopštenja. Ali, kako njegov bezobrazluk ne poznaje granice, želio je još jednom da dovede u zabludu radnike RiTE i javnost Ugljevika, predstavljajući sebe kao nekakvog „spasioca“ zabrinutog za sudbinu našeg Preduzeća. Zato ga podsjećamo da je upravo on taj koji je 2013. godine lično potpisao saglasnost za koncesiju Komsaru, a danas ima obraza da lije krokodilske suze glumatajući brigu za RiTE Ugljevik.

Nakon 23 godine vlasti Vasilija Perića, on po ko zna koji put, svoje malverzacije i nerad kojim je uništio opštinu Ugljevik, želi da sakrije iza Preduzeća na koje je uvijek gledao kao plijen, a nikada kao partnera.

Danas je na čelu RiTE Ugljevik čovjek koji, za razliku od nekih njegovih prethodnika, nema volju da ulazi u „dilove“ i „kombinacije“ sa uništiteljem Ugljevika zarad direktorske pozicije i ličnog bogaćenja nanošenjem štete Preduzeću. On je došao sa samo jednom ambicijom – da zajedno sa radnicima sačuva preduzeće od Perića i njemu sličnih špekulanata.

Vasilije Perić je pokušao da, novim iznošenjem neistina i očiglednih manipulacija, skrene pažnju sa pitanja koja zanimaju radnike RiTE Ugljevik, ali i sve stanovnike ugljevičke opštine – Gdje je potrošio 100 miliona maraka koje je na ime rente dobio od našeg preduzeća?

Nije to jedini odgovor koji Perić duguje radnicima RiTE i ugljevičkoj javnosti – ućutao se prethodnih 15 dana i ne progovora ništa o tome kako je i zašto nanio ogromnu, višemilionsku štetu Preduzeću i opštini Ugljevik 2022. godine, iako smo mu javno postavili to pitanje.

Perić bi, umjesto lažne brige za poslovanje preduzeća koje je na sve načine pokušao da ošteti, trebao da objasni koliko je novca građana Ugljevika utrošio da bi izveo još jedan jeftin predizborni trik u vidu „pozitivnog revizorskog izvještaja“. Uz to neka objasni građanima i kakva ga je muka natjerala da ih obmanjuje lažnim rješenjima o podsticajima, o kojima priča čitav Ugljevik. 

Međutim, već je svima jasno da je Vasilije Perić izgubio sav kredibilitet i da mu više niko i ne vjeruje, osim par njegovih najbližih saradnika u sumnjivim poslovima, te jedini način za ostanak na vlasti vidi u beskrajnom laganju, u kojem mu je glavna meta Preduzeće bez kog u Ugljeviku nema života. To mu ovaj put neće proći, jer svaki stanovnik Ugljevika, gdje god da se osvrne, vidi užasne posljedice Perićevih obmana, mahinacija i nerada. Stoga mu još jednom poručujemo da svoju pažnju fokusira na sređivanje stanja u opštini za čije je (ne)funkcionisanje najodgovorniji, a da će RiTE, uprkos takvima kao što je on, nastaviti da bude privredni gigant i jedan od temelja energetske nezavisnosti Republike Srpske.

Reklame

Povezane vijesti

Marković tvrdi da je za svako odijelo dao Zeljkoviću devet maraka

BANJALUKA - Saša Marković, vlasnik agencije "Travel 4 Fun",...

Jelena Trivić: Milorad Dodik pokazuje da uvijek može gore

BANJALUKA - Kada mislite da ne može gore, Milorad...

Ukradena slova se vratila u Ćirilični park u Banjaluci

BANJALUKA - Iako snimci jasno pokazuju da su slova...

Ponovo u funkciji punktovi za vađenje krvi u Banjaluci

BANJALUKA - Ponovo su u funkciji punktovi za vađenje...

Imamo li razloga za stra od poplava?

BANJALUKA - Pratimo vodostaje rijeke, nemamo za sada problema....
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име