9.3 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaNačelnik Savić razgovarao sa predstavnicima ekološkog udruženja "Eko put" iz Bijeljine: Nastavak...

Načelnik Savić razgovarao sa predstavnicima ekološkog udruženja „Eko put“ iz Bijeljine: Nastavak kampanje protiv rudarenja litijuma na Majevici

Datum:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je održao sastanak sa predstavnicima ekološkog udruženja Eko put iz Bijeljine na kome je razgovarano o nastavku kampanje protiv otvaranja rudnika litijuma na prostoru Majevice.

“Naša lokalna zajednica u svojoj borbi protiv otvaranja rudnika litijuma treba pomoć svih, a naročito ljudi iz ekoloških udruženja”, rekao je Savić.

On je najavio i skori sastanak sa većim brojem ekoloških udruženja, a nakon toga i druge konkretne mjere kako bi se istrajalo u pravcu da ne dođe do realizacije navedenog projekta.

Snežana Jagodić Vujić, predsjednik Ekološkog udruženja Eko put je saopštila da svi koji su protiv projekta rudnika u Loparama, zajedno ostaju na putu borbe da se zaustavi njegova realizacija, kao i drugih sličnih projekata na mnogo široj regiji.

“Planiramo još jedan sastanak u Loparama, u naredne dvije sedmice, na nivou eko-mreže kako bi preduzeli neke konkretne korake do kraja ove godine”, navela je Vujićeva.

Ona je rekla da im je konkretno u planu da organizuju građansku inicijativu u svim majevičkim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kako bi u isto vrijeme skupili potpise za peticiju.

Reklame

Povezane vijesti

Dječak heroj!: Trinaestogodišnjak iz Banjaluke spasio staricu iz požara

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, učenik osmog razreda Osnovne škole Ivan...

MUP Srpske: Pojavila se lažna „Temu“ aplikacija

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorilo je...

Sukob Đajića i Mazalice: Ko ostaje na čelu SNSD-a u Banjaluci?

BANJALUKA - Predsjednik GO SNSD u Banjaluci Vlado Đajić...

Ministarstvo popustilo, advokati u Srpskoj razmatraju obustavu štrajka

BANJALUKA - Advokati po službenoj dužnosti u Srpskoj razmatraju...

Banjalučanin i osam Tuzlaka osumnjičeni za malverzacije pri dobijanju kredita

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas Okružnom...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име