15.5 C
Bijeljina
уторак, октобар 1, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaGajićev vjetar promjena protiv Perićevog fenjera bez ulja

Gajićev vjetar promjena protiv Perićevog fenjera bez ulja

Datum:

U političkom sazviježđu Ugljevika, dvije zvijezde sjaje – jedna kao blještavi meteor koji nosi promjene, druga kao zagušeni fenjer kojem je odavno ponestalo ulja. Dragan Gajić, mladi heroj iz Mezgraje, sa svojih 14 godina ispisao je stranice hrabrosti koje ni vrijeme ne može izbrisati. Sa jednim preciznim potezom, odbranio je dom, selo i djetinjstvo. Danas, bogat životnim iskustvom, njegova ruka je čvrsta, ali puna vizije. On je poput vjetra koji nosi svježinu, dok je Vasilije Perić duže od dvije decenije usavršava načine kako da prevari građane Ugljevika. Treba mu odati priznanje jer to čini matematički precizno.

Perićeve 23 godine vladavine mogu se uporediti sa čekanjem da se dvorac od pijeska pretvori u tvrđavu. Svake godine, iz RITE Ugljevik stigne 5 miliona maraka – dovoljno da se izgradi ne samo sportska dvorana, nego još jedan grad. Međutim, taj novac, umjesto da bude temelj budućnosti, nestaje kao voda u pustinjskom pijesku. Dok Gajić gradi svoju karijeru ciglu po ciglu, od konobara do direktora, Perić gradi… pa, obećanja. Dvorana koju „završava“ više od 20 godina, posebno uoči lokalnih izbora, još uvijek nije sagrađena, a sport i kultura u Ugljeviku su poput siročadi bez doma.

Gajić je simbol promjena, mladi soko koji lebdi nad Ugljevikom sa vizijom kako da ga podigne iz pepela neispunjenih obećanja. Perić, s druge strane, oslanja se na glasove iz bošnjačkih sela poput Janjara i Glinja, jer mu je podrška naroda već odavno izmakla. Dok Gajić crpi snagu iz korijena običnog čovjeka, Perić se čini kao političar koji je pustio korijenje, ali bez cvijeta.

Perićeva „dostignuća“ mogu se prebrojati na prste jedne ruke uz napomenu da su prsti sve više umazani jer nema gdje da ih opere. Voda, osnovna potreba, nije redovna, dok otpadne vode slobodno teku u rijeku Janju – kao simbol neodgovornosti. A kada dođu izbori, poljoprivrednici postaju kraljevi Perićeve lažne priče, jer samo tada subvencije padaju sa neba kao predizborni snijeg. Naravno brzo se tope čim glasanje završi.

Dragan Gajić, sa svojim rukama punim iskustva i srcem punim patriotizma, ne priča bajke. On je čovjek akcije, konkretnih rješenja, lider kojem Ugljevik može da povjeri svoju budućnost. Ako Perić stoji na mjestu kao stari kamen, Gajić je rijeka koja donosi novi tok.

Reklame

Povezane vijesti

Služen parastos povodom 17 godina od smrti Milana Jelića

MODRIČA - Na Gradskom groblju u Modriči danas je...

Ponovo oštećena tartan staza u parku "Mladen Stojanović" (FOTO)

BANJALUKA - Zbog nepropisnog i nesavjesnog korištenja, trim staza...

Snežana Ilić i Branko Krkalović pobjednici prvog trebinjskog polumaratona

TREBINJE - Snežana Ilić u ženskoj i Branko Krkalović...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име