16 C
Bijeljina
среда, октобар 2, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaDragan Gajić donirao sportsku opremu KK "Rudar“ Ugljevik: Podrška sportskim klubovima i...

Dragan Gajić donirao sportsku opremu KK „Rudar“ Ugljevik: Podrška sportskim klubovima i mlađim selekcijama je ulaganje u zdravu budućnost

Datum:

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik Dragan Gajić juče je posjetio Košarkaški klub „Rudar“ Ugljevik i tom prilikom rukovodstvu kluba je uručio donaciju u vidu sportske opreme.

„Smatram da je ulaganje u svaku oblast u kojoj se radi sa djecom, sa podmlatkom, u stvari investiranje u budućnost. Kada je sport u pitanju, to je ulaganje u zdravu budućnost. Moj današnji gest je samo jedan skroman dar koji bi trebalo da bude signal onima koji odlučuju o ulaganju u sport da posebno podrže rad sa mlađim selekcijama“, izjavio je Gajić povodom posjete KK „Rudar“. Dodaje da je jedan od prioriteta u njegovom planu rada, koji će slijediti kada mu građani ukažu povjerenje za načelničko mjesto, upravo jača i kvalitetnija podrška sportu u Ugljeviku.

 

Ovaj klub je osnovan 1984. godine i punopravni je član Košarkaškog saveza Republike Srpske. Do danas je KK „Rudar“ Ugljevik prolazio kroz sve rangove takmičenja sve do Premijer lige BiH, a u sezoni 2003/2004 osvojio je prvu ligu Republike Srpske. U 2014. godini klub je bio pred gašenjem, ali upornošću nekoliko pojedinaca nastavio je da živi i da se sa takmiči u Drugoj ligi RS.

 

Od aprila mjeseca ove godine, trener kluba Živan Marković je započeo rad i sa mlađim selekcijama. Školu košarke trenutno pohađa 27 polaznika, dječaka i djevojčica, uzrasta od 5 do 12 godina. Kao i svaki početak, i ovaj je težak jer klubu nedostaje dosta opreme i osnovnih sredstava za rad sa najmlađima. Razumijevanje i podrška, kao što je ova donacija sportskih rekvizita – lopti, trening markera, čunjeva itd. će umnogome olakšati nastavak i obezbijediti kvalitetniji rad sa mališanima, ističu u klubu.

 

“Zahvaljujemo se gospodinu Draganu Gajiću na ovoj značajnoj donaciji. Na mladima svijet ostaje. Glavni cilj nam je da naša djeca rastu u zdravom okruženju, da se bave sportom, te da ih odvojimo od ulice i iskušenja koja u ovom savremenom stilu življenja vrebaju na svakom koraku i da ih usmjerimo ka pravim vrijednostima, koliko je to do nas”, rekao je trener KK “Rudar” Ugljevik Živan Marković.

Reklame

Povezane vijesti

NPS potvrdio podršku Draganu Gajiću za načelnika opštine Ugljevik

Večeras je u Ugljeviku održana centralna tribina Narodne partije...

Gajićev vjetar promjena protiv Perićevog fenjera bez ulja

U političkom sazviježđu Ugljevika, dvije zvijezde sjaje – jedna...

Služen parastos povodom 17 godina od smrti Milana Jelića

MODRIČA - Na Gradskom groblju u Modriči danas je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име