12.7 C
Bijeljina
четвртак, октобар 24, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaBorenović odlazi sa čela PDP-a

Borenović odlazi sa čela PDP-a

Datum:

BANJALUKA – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će u naredna tri mjeseca biti održane dvije sjednice Glavnog odbora na kojima će biti sprovedena procedura izbora novog predsjednika stranke, ali da se on neće kandidovati.

Borenović je nakon sjednice Predsjedništva stranke u Banjaluci podsjetio da mu je mandat istakao prije godinu dana, ali da je stav partije bio da ostane na toj funkciji do lokalnih izbora, što se pokazalo dobrim.

„Kroz dvije sjednice Glavnog odbora, od kojih će prva biti u novembru, završićemo izbor predsjednika PDP-a, a ja niti mogu niti želim da se kandidujem i mislim da je vrijeme da se izabere novi predsjednik“, izjavio je Borenović, podsjetivši da Glavni odbor bira predsjednika.

Borenović je rekao da je ovo prva sjednica Predsjedništva stranke nakon izbora, na kojoj su analizirani rezultati lokalnih izbora istakavši da je ostvaren zacrtani cilj, te da je u Banjaluci odnesena velika pobjeda za gradonačelnika.

On je dodao da je ponovo pobijedio i kandidat za načelnika Kotor Varoša Zdenko Sakan sa više od 60 odsto glasova, te ocijenio i da su u znatnom broju lokalnih zajednica ostvarili dobre rezultate, dok u nekima i nisu.

„Imamo više od 40.000 osvojenih glasova i pokazali smo stabilnost, uprkos velikim pritiscima koje smo trpjeli. Svakako ćemo analizirati slabosti i izvući pouke i poruke koje su nam građani uputili“, naveo je Borenović.

On je rekao da će PDP početi ozbiljno da se priprema za opšte izbore 2026. godine, za koje smatra da će biti izuzetno važni za budućnost Srpske, prenosi Srna.

Reklame

Povezane vijesti

Ćorić: Auto-putevi dokazano najbezbjednije saobraćajnice

„Faktor put“, od samog puštanja u saobraćaj prve dionice...

Mnogo manje požara u Hercegovini ove godine, građani poštovali mjere

TREBINJE - Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Trebinje je za proteklih...

PS Lopare: Oduzet automobil, sakupio 2500 KM kazni

Policijski službenici Policijske stanice Lopare su 22.10.2024. godine u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име