10.5 C
Bijeljina
среда, септембар 18, 2024
NaslovnaVijestiRegionVulin otkrio da on stoji iza zadržavanja Severine na granici: Spiskove sam...

Vulin otkrio da on stoji iza zadržavanja Severine na granici: Spiskove sam pisao lično

Datum:

Aleksandar Vulin, potpredsjednik Vlade Srbije, izjavio je da je spiskove osoba kojima su izrečene mjere obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole prilikom ulaska u Srbiju pravio kao ministar policije i direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), te da je sve radio „po savjesti i zakonu“.

Istakao je i da „žali što nije posvetio više pažnje ovim spiskovima“.

Vulinova izjava dolazi kao odgovor na kritike zbog zadržavanja hrvatske pjevačice Severine Vučković na srbijanskoj granici, što je izazvalo veliku medijsku pažnju. Vulin je naglasio da je zadržavanje Vučković samo jedan od primjera mjera usmjerenih protiv onih koji, kako on kaže, misle da Srbi nemaju ni državu ni samopoštovanje.

„Ološ koji misli da može pjevati protiv Srba i veličati zločine bez posljedica, na srpskim granicama saznaje da nije dobrodošao,“ kazao je Vulin.

Nabrajajući razloge za zadržavanje pojedinaca, Vulin je naveo da su neki na spisku zbog veličanja zločina nad Srbima, pjevanja pjesama koje vrijeđaju srpski narod, kao i zbog nasilja nad Srbima na koncertima. Među zadržanima su se našli i oni koji su, prema njegovim riječima, „slavili simboliku velike Albanije i veličali Antu Gotovinu“.

Vulin je otkrio da su na spiskovima bili i strani državljani koji su dolazili u Srbiju s ciljem učestvovanja u nasilnim protestima, kao i narko-bosovi poznati širom regije.

„Njima smo oduzimali vozila i vraćali ih pješke preko granice,“ naveo je Vulin, dodajući da su na spisku bili i poslanici crnogorske skupštine koji su glasali da za Rezoluciju u Srebrenici.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...

Zabranjen saobraćaj na više lokacija u Novom Sadu

Zbog radova na nekoliko lokacija u Novom Sadu biće...

Sergej Trifunović ponovo uhapšen u Hrvatskoj

Srpski glumac Sergej Trifunović je noćas oko ponoći uhapšen...

Otvoreno padobransko prvenstvo: „Nebeske vidre“ Vojske Srbije najbolje

Padobranska ekipa Vojske Srbije "Nebeske vidre" pobednik je 70....
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име