19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRegionRastjerani građani sa pruge kampuju ispred policijske stanice, ori se: „Uhapsite Vučića,...

Rastjerani građani sa pruge kampuju ispred policijske stanice, ori se: „Uhapsite Vučića, uhapsite Dačića, idite na Kosovo“

Datum:

Jutro nakon protesta protiv Rio Tinta i rudarenja litijuma na železničkim stanicama Prokop i Novi Beograd gde su sinoć organizovane blokade više nema okupljenih građana. Njih je policija, pod punom opremom, rano jutros rasterala.

Inače, više desetina građana i dalje je ispred ulaza broj dva policijske uprave Beograd gde traže puštanje na slobodu aktivista koji su uhapšeni zbog blokade železničkog saobraćaja. Građani pevaju pesme, a povremeno skandiraju: „Uhapsite Vučića, uhapsite Dačića, idite na Kosovo“. Građani mašu u srpskim zastavama i za sada je sve mirno, javlja repoter Nova.rs sa lica mesta.

Policijska marica pokušala da izađe na kapiju

Policijska marica je pokušala da izađe na kapiju, ali su građani odmah prišli, neki su legli, neki su stajali i na taj način blokirali prolaz. Marica se onda vratila na svoje parking mesto, a građani su aplaudirali.

Policija traži da se okupljeni sklone, oni skandiraju: „Pustite ih napolje“

Upravo je izasao policijski službenik i zamolio sve okupljene da se sklone sa kapije kako bi policajci mogli da izadju ukoliko imaji hitnu intervenciju. Ali okupljeni negoduju, viču „Pustite ih napolje“. Policajac kaže da ukoliko se ne pomere, moraće da primene druge mere. Izašla je ponovo žena iz policije i pregovara sa Zlatkom Kokanovićem, javlja naša reporterka.

Kreni-promeni: Na protestu 119.000 građana

Pokret Kreni-Promeni objavio je da je sinoćnjem protestu u centru Beograda zbog najave iskopavanja litijuma, prisustvovalo više od 119.000 građana. U objavi na društvenoj mreži Iks su naveli da su do tog podatka došli korišćenjem aplikacije za „računanje mase na javnim događajima“.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име