19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRegionPolicija intervenisala na Prokopu, ima privedenih osoba

Policija intervenisala na Prokopu, ima privedenih osoba

Datum:

Policija je jutros izbacila građane koji su sinoć blokirali stanicu Prokop tokom protesta protiv Rio Tinta i rudarenja litijuma. Aktiviste Ivana Bjelića i Nikolu Ristića, koji nisu želeli da napuste Prokop, policija je privela.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić, koja je noć provela na stanici Prokop koju su građani koji se bore protiv rudarenja litijuma blokirali, kaže za N1 da je, prema njenim procenama, poslato oko 200 pripadnika policije u punoj opremi i još najmanje 40 – 50 onih u civilu, koje su mogli da primete. Poslati su, kako kaže, kordoni na građane, kao da su najgori teroristi. Dodaje da je policija čak i neke žene iznosila, a da su dve osobe uhapšene – Ivan Bjelić i Nikola Ristić.

Screenshot

„Primetili smo oko 2h da dolaze vrlo intenzivno i u velikom broju policijaci u civilu, čak sam u jednom momentu i prišla trojici da pitam da li su policajci i oni su potvrdili. Oni su se bukvalno kao reke slivali dole i shvatili smo da nas opkoljavaju da bi nas snimali“, navodi Tepićeva.

Kako je navela, slutili su da će pokušati da ih potisnu sa prvim vozom oko 4h, ali to se nije desilo.

Screenshot

Navodi da su ih zatim oko pola 6h, pod punom opremom, sa fantomkama, pod punim naoružanjem, trčećim korakom ka njima opkolili.

Tepićeva kaže da ta filmska scena, u negativnom smislu, bila jedan veoma neprijatan momenat naročito za ljude koji su se prvi put našli u toj situaciji. Na građane su poslati kordoni, kao da smo najgori teroristi, dodaje.

„Privedena su dvojica mladića Ivan Bjelić i Nikola Ristić, oni su se vezali za šine i nisu hteli da se povuku“, kaže Marinika Tepić.

Smatra da su policajci vagali i čekali da se proredi broj ljudi koji je bio na stanici i kad je ostalo oko 80-ak građana, u tom trenutku su poslali „gotovo 300 policajaca“ na njih.

„Bilo je devojaka, starijih gospođa koje su plakale i obraćale im se kao majke i sestre, i bilo je zaista emotivno. Bilo je i suza, ali ne iz straha, već od izbezumljenosti i očaja čemu služi narodna policija i kako se ponaša i kakve naloge dobija“, navodi sagovornica portala N1.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име