12.1 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaVijestiRegionMilanović: Često pozovem Dodika i kažem mu, "de olabavi malo"

Milanović: Često pozovem Dodika i kažem mu, „de olabavi malo“

Datum:

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je danas u Zagrebu komentarisao poteze Milorada Dodika, ali i posjetu Andreja Plenkovića te ponovo kritikovao zvanično Sarajevo.

Milanović je na 16. ZeGeVege festivalu održivog življenja na Evropskom trgu u Zagrebu odgovorio na pitanje da prokomentariše to što je Milorad Dodik u udžbenike ubacio Mladića i Karadžića kao ratne heroje.

„Što god ja pokušavam popraviti, on zezne. On je sagovornik za sve bosansko-hercegovačke Hrvate u politici. Dodik tu previše kalkulira i igra se vatrom. Nepotrebno potpuno. Ja mu svaki put kažem da se smiri. Nazovem ga, ne baš često, ali… Čujemo se, kažem mu da olabavi malo, kazao je Milanović, prenosi HRT.

Prokomentarisao je Milanović i ono što je Plenković boraveći u Bosni i Hercegovini kazao o presudama Sejdić i Finci.

„Plenković je sad bio dva dana u Bosni i Hercegovini. Nešto je pričao o onim presudama Sejdić-Finci, o tome kako Hrvati ne mogu birati svog člana Predsjedništva i članicu, što im, naravno, opstruira političko Sarajevo i svi mi to jako dobro znamo. Ja o tome pričam što tiše, što glasnije, već šest godina. Plenković se konačno ohrabrio konstatirati problem i završiti da bi druge države tražile više i više prigovarala nego Hrvatska. I to je stav premijera“, kazao je Milanović.

Prozvao je Plenkovića i kazao da sada kad je to rekao može pet godina biti miran.

„Odnos ekipe iz SDA i političkog Sarajeva prema Plenkoviću je isti kao prema meni. Čim je to zaustio, a skrivao se i plašio godinama, dobio je istu reakciju kao ja. S tim ljudima, nažalost, ne ide na lijep način“, kazao je Milanović.

Na kraju je kazao da „ako mi ne pomognemo Hrvatima u BiH da im se vrate elementarna prava, neće niko“.

Reklame

Povezane vijesti

Beograd dobija novi most i tunel: U toku priprema za jedan od najvećih projekata u poslednjih 50 godina

Gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada rekao je...

Oglasio se otac Danke Ilić 10 dana pred podizanje optužnice

Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića iz sela...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име