17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRegionKatastrofa, drama u Hrvatskoj: Dramatične scene, snažne detonacije /FOTO/

Katastrofa, drama u Hrvatskoj: Dramatične scene, snažne detonacije /FOTO/

Datum:

Nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, predeo Čovići, situacija na terenu je i dalje katastrofalna, piše Slobodna Dalmacija.

Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa se čuju snažne detonacije pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili nešto drugo.

Index.hr prenosi da je vatrena linija dugačka četiri kilometra, a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama.

Jedan od meštana rekao je da je izgoreo predeo na kojem se nalazi zip line, celi deo ispod restorana „Veza“, a svi gosti kuća pored magistrale, izišli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cele Rivijere.

Vatrogasci, piše Jutarnji list, sa cijele Rivijere ulažu nadljudske napore u gašenju požara, a pepeo pada poput kiše. Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve Sveotog Nikole Tavelića, a gori više od 90 posto maslinika i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta.

Brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena. Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj, a put Makarska-Vrgorac je zatvorena. Očekuje dolazak kanadera.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska-Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji sem nošen jakim vetrom brzo širio, zamalo je stradao predsednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

„Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta“, ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

Reklame

Povezane vijesti

Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je odluku da se...

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име