14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRegion„Hapšenje Srba po Kurtijevim spiskovima pod lažnim optužbama“

„Hapšenje Srba po Kurtijevim spiskovima pod lažnim optužbama“

Datum:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su jutrošnjim upadima u kuće srpskih domaćina u selu Pasjane albanski policajci vršili premetačinu, razbijali vrata, udarali i maltretirali starije ljude u prisustvu njihove djece i unučadi.

Iz Kancelarije su istakli da je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija jutros uhapšeno četvoro Srba pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine, iako je riječ o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive kod svojih kuća.

Slobodan Jevtić bio je oslobođen služenja vojnog roka zbog slabog vida, a prilikom njegovog hapšenja, maljem su razbijena ulazna vrata.

Dragan Cvetković je 90 odsto invalid kojeg su svojevremeno ranili Albanci i otac je lokalnog sveštenika, Dragan Ničić nastavnik je u penziji, a Miloš Šošić, prvi pripadnik takozvane kosovske policijske službe u Kosovskom Pomoravlju, što znači da je još prije 20 godina morao da prođe sve bezbjednosne provjere.

Jasno je, ističe Kancelarija, da novim hapšenjima u Pasjanu antisrpski režim iz Prištine želi da dovede do eskalacije situacije na terenu i da život Srba na Kosovu i Metohiji učini nepodnošljivim, a ponovo se na udaru našlo i Kosovsko Pomoravlje, sredina u kojoj živi najveći broj Srba.

Prema riječima očevidaca i njihovih porodica, specijalna prištinska Rosu policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres, što jasno govori da su privedeni po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име