18.2 C
Bijeljina
уторак, октобар 22, 2024
NaslovnaVijestiRegionČedomir Jovanović operisao kičmu, hirurzi bili u sali 5 sati: Porodica se...

Čedomir Jovanović operisao kičmu, hirurzi bili u sali 5 sati: Porodica se oglasila

Datum:

„Lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću operisana je kičma na ortopediji Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i on se uspešno oporavlja“, potvrdili su za Tanjug članovi njegove porodice. Operativni zahvat je juče izveo tim spinalnog hirurga Slaviše Zagorca i kako je objašnjeno radi se o veoma kompleksnoj intervencviji na četvrtom i petom lumbalnom pršljenu, diskusu i spinalnom kanalu.

Jovanović je na opracionom stolu proveo gotovo pet sati tokom kojih su mu pršljenovi stabilizovani sa četiri titanijumska šrafa i titanijumskim prstenom. Uprkos težini intervencije, rezultati postopetativne dijagnostike su pokazali da je tim hirurga Zagorca veoma uspešno izveo operaciju.

Političar se već oseća bolje, oslobođeni spinalni nerv mu je vratio sve funkcije desne noge, a titanijumski disk i šrafovi potpunu stabilnost kičme. Očekuje se da će tokom dana napraviti prve korake, što je i poslednja faza operativnog procesa kojim se uspostavlja puna funkcija kičme.

Inače, Jovanović je nekoliko dana pre operacije bio na ortopediji UKCS gde je pripremljen za operaciju. Reč je o povredi kičme koju Jovanović ima od ekspedicije Karakorum 2013 kada je na poziv pakistanske vlade bio deo tima koji je simbolično sastavljen od 12 alpinista, muslimana, jevreja i hrišćana (katolici, protestanti i pravoslavci) koji su u zimskim uslovima pokušali uspon na vrh K2 sa pakistanske strane.

Povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena lider LDP-a do sada je rešavao konzervativnim terapijama, ali se tokom septembra situacija islomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge.

Reklame

Povezane vijesti

Ugostitelj kažnjen sa 600 evra zbog poskupljenja kafe za jedan cent

OSIJEK - Ugostitelj iz Osijeka kažnjen je sa 150...

Jeziva fotografija vezanih životinja deli se mrežama – ljudi sumnjaju na vradžbinu FOTO

Fotografija vezanih kornjača ne samo da je zgrozila prolaznike,...

Više od 10.000 nastavnika u Srbiji i dalje djeli petice šakom i kapom? Oglasio se sindikat u štrajku

Beli štrajk koji, između ostalog, podrazumeva da nastavnici upisuju petice...

Presuda i upozorenje Milanovićevoj majci zbog neplaćenih računa

Prijedlog za izvršenje naplate nad Đurđicom Đinom Milanović, majkom...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име