20.5 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiRegionBiH nije dozvolila prelet Aleksandru Vulinu: Ipak stigao u Crkvu Uspenja Presvete...

BiH nije dozvolila prelet Aleksandru Vulinu: Ipak stigao u Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Pale

Datum:

Potpredsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posjetio Srbe na Palama, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Potpredsjednik Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cvijeće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

„Od strane naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev. Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu“, zaključeno je.

Ipak, Vulin je uspio da stigne danas na Pale.

„I pored zabrane, potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske je sa svojim narodom na Palama. Vulin, koji je kum slave Opštine Pale trenutno prisustvuje liturgiji u Crkvi Uspenje Presvete Bogorodice na Palama na obilježavanju krsne slave opštine Velike Gospojine“, navodi se u saopštenju Vlade.

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...

Sergej Trifunović iznerviran napustio sud, ostao bez pasoša

SPLIT - Sergej Trifunović oko ponoći je ponovno uhapšen...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име