14.9 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaVijestiPolitički potres sa epicentrom na Pantovčaku: Milanović povukao potez s nesagledivim posljedicama...

Politički potres sa epicentrom na Pantovčaku: Milanović povukao potez s nesagledivim posljedicama po Hrvatsku

Datum:

Nakon što je iznenadio odlukom da će se parlamentarni izbori, umjesto u nedjelju, kako je uobičajeno, održati u srijedu, 17. aprila, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je priredio pravi šok.

On se pojavio na konferenciji za novinare s predsjednikom SDP Peđom Grbinom i objavio kako će lično kandidovatikao prvi na SDP-ovoj listi u Zagrebu, u istoj izbornoj jedinici u kojoj na izbore izlazi predsjednik HDZ, premijer Andrej Plenković.

Pritom je održao govor iz kojeg proizlazi da situaciju u Hrvatskoj smatra vanrednom u toj mjeri da zemlji treba vlada nacionalnog jedinstva, kakvu je posljednji put imala u vrijeme rata! Naravno, bez HDZ, kojeg je označio glavnim neprijateljem, a kao “kantu koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama” označio je imenovanje Ivana Turudića na funkciju glavnog državnog tužioca

Plenković je Milanovićev naum nazvao “paničnim potezom, koji radi samo neko ko je u velikom strahu” pa zaključio kako su maske konačno pale, te kako se Milanović potvrdio kao dosad skriveni lider opozicije.

– Svi ćemo mu pokazati da će izgubiti i on i SDP treći put – poručio je Plenković, dok su u HDZ-ovim stranačkim kuloarima komentarisali kako je sada nužno dodatno zbijanje redova kako bi se spriječilo bilo kakvo osipanje glasova koje bi išlo u prilog Milanoviću.

Milanovićev potez iznenadio je i kompletnu opoziciju, čak i lijevu i centrističku, koja je prošlog utorka na Iblerovu trgu dogovorila da idu zajedno na izbore, a 24 sata kasnije krenula se raspadati. Jednog po jednog predstavnika devet stranaka koje su prošlog utorka pristale da uđu u koaliciju sa SDP-om juče su nazivali iz SDP, uglavnom Peđa Grbin, te ih pitali ostaju li u dogovorenoj koaliciji nakon novih okolnosti ili ne ostaju, piše Večernji list.

– Ko ostane izvan ove priče koju sada vodi Zoran Milanović, a pripada ljevici i centru, mora biti svjestan da ga nakon izbora više nema – komentar je koji se čuo iz ovih redova.

Reklame

Povezane vijesti

Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je odluku da se...

Sergej Trifunović mora da napusti Hrvatsku

Nakon što je zbog vređanja policije dobio uslovnu kaznu...

Trifunović u splitskom sudu: "Pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja"

​Na današnjem suđenju u splitskom sudu srpski glumac Sergej...

Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora u Hrvatskoj

Glumac Sergej Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uslovno,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име