16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaVijestiPokušali da prokrijumčare devojčicu (5) preko graničnog prelaza Brod: Uskoro će biti...

Pokušali da prokrijumčare devojčicu (5) preko graničnog prelaza Brod: Uskoro će biti vraćena majci

Datum:

Na graničnom prelazu Brod, Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH, spriječila je krijumčarenje djevojčice od pet godina. Ona je bila u pratnji stranog državljanina

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Identifikovana žrtva je petogodišnja djevojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smještena u sigurnu kuću. Žrtvi je dodjeljen specijalni staratelj za djecu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine djecom“, istakli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da se navedena djevojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Vizbadenu, Njemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci.

„Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima“, istakli su iz ove institucije.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име