14.9 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaVijestiOglasila se policija povodom sinoćnje drame u Tuzli i hapšenja Elvisa Selimovića

Oglasila se policija povodom sinoćnje drame u Tuzli i hapšenja Elvisa Selimovića

Datum:

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona oglasili su se povodom sinoćnje drame u Tuzli, a koja je rezultirala hapšenjem Elvisa Selimovića koji je ispalio nekoliko metaka iz pištolja, slupao dva vozila a zatim počeo bježati.

– PS Zapad/PU Tuzla je 08.06.2024.godine, oko 19,45 sati zaprimila više prijava građana iz naselja Miladijeu Tuzli, u kojima se ukazivalo da je jedno lice iz istog naselja, na različite načine, pa čak i upravljajući vozilom, (kojom prilikom je oštećeno jedno vozilo) uznemirilo građane. S tim u vezi policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući određene mjere i radnje, identifikovali lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E.S.(1982) iz Tuzle. Oko 22,45 sati, E.S. je pronađen i stavljen pod kontrolu, nakon čega mu je oduzeta sloboda zbog KD iz člana 362 KZ F BiH – Nasilničko ponašanje. 

Sve potrebne mjere i radnje poduzimaju se po uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a nakon kriminalističke obrade isti će u skladu sa ZKP F BiH biti predat postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje- saopćila je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK. 

Kako je „Avaz“ pisao potraga za Selimovićem je trajala nekoliko sati, a zbog toga je bio blokiran i grad. Selimović je, kako saznajemo, pokušao da se sakrije u žbunje. On se skinuo go odmah nakon bijega, ali su ga specijalci pronašli.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име