11.6 C
Bijeljina
субота, септембар 21, 2024
NaslovnaVijestiO GUBITKU, LJUBAVI I NADI Sećanje na žrtve masakra u OŠ "Vladislav...

O GUBITKU, LJUBAVI I NADI Sećanje na žrtve masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“: Svi su imali velike snove, 3. maj ih je prekinuo

Datum:

Svih devetoro stradalih u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na čelu sa čuvarom velikog srca bili su jedinstveni na svoj način. Gimnastičarka Bojana, hip-hoperka Ana, slikarka Mara, budući kardiolog Adriana, odbojkašica Ema, balerina Katarina, buduća modna kreatorka Angelina, pijanista Andrija, fizičarka Sofija i vatreni simpatizer beogradskog kluba „Partizan“ Dragan

Svako od njih imao je velike snove, verovao je da će sutra biti bolji nego što je bio juče. Čvrsto su se uzdali da će uspeti u svojim misijama. Tog 3. maja krenuli su u školu uzbuđeni oko fotografisanja za almanah, a roditelji su ih ispratili ni ne sluteći da će taj poljubac ili zagrljaj biti poslednji. Od tada, ostalo im je da žive sa bolom i sećanjima na ono što ih podseća na njihove najbliže.

09:00- Pristiže veliki broj građana

Veliki broj građana pristiže ispred škole. Pale sveće i ljube slike ubijenih. Na drveću oko škole nalaze se laste od papira. Ovim simbolom oblepljeni su i zidovi OŠ „Vladislav Rubinikar“.

08:41- Oglasila se sirena 

Ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u 08.41minut začuo se zvuk sirene koji je trajao jedan minut.

U isto vreme ispred sve medijske kuće na minut prekinule su program. Da se nikada ne zaboravi 3. i 4. maj.

Građani Srbije minutom ćutanja odali su počast ubijenim.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rano jutros položio je cveće u školi „Vladislav Ribnikar“ .

„Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo. Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga. Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje“, izjavio je Vučić.

Kako predsednik navodi, na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu, te da treba da učinimo sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio..

„Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru“, dodao je.

U masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo 8.41, ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

Reklame

Povezane vijesti

Saobraćajna nesreća kod Bugojna: Prevrnuo se kamion

NOVI TRAVNIK - Zbog prevrtanja teretnog vozila obustavljen je...

Nesreća kod Kvantaške pijace: Čovek preminuo za volanom FOTO

Sinoć se kod Kvantaške pijace u Beogradu dogodila nesreća...

Hrvat pokušao da otme bivšu ženu u Lincu

BEČ – Pripadnici austrijske policije iz Linca uhapsili su...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име