29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaVijestiNastao je haos: Potpuni kolaps, kilometarske kolone

Nastao je haos: Potpuni kolaps, kilometarske kolone

Datum:

Na magistralnom putu Podgorica – Bar tokom dana formirane su kilometarske kolone vozila i nastupio je pravi saobraćajni kolaps.

Do kolapsa je došlo nakon što se lokalno stanovništvo iz Crmnice odlučilo na protest od 10 do 12 sati, i blokadu tunela Sozina nezadovoljni jer oni i dalje svakodnevno plaćaju prolaz kroz tunel iako žive na teritoriji opštine Bar.

„Mi smo ogorčeni, svaki dan da bi otišli na posao dajemo 2.5 eura u jednom i isto toliko u drugom pravcu. Znate li vi koliko je to mesečno, samo za to i gorivo ode više od pola plate. Od čega onda sa živimo, hranimo i školujemo decu“, rekao je za RINU jedan od učesnika protesta.

Meštani dodaju da kroz ovaj protest žele da izvrše pritisak na narodne poslanike da što pre izglasaju predlog dopune Zakona o putevima, koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike opštine Bar koji žive severno od rampe.

Meštani su na današnjem protestu imali podršku prvog čoveka Bara, jer se predsednik opštine Dušan Raičević pridružio okupljenima.

Ukoliko ne dođe do ispunjenja njihovih zahteva meštani su poručili da planiraju i radikalizaciju protesta.

Tokom trajanja blokade, saobraćaj je preusmeren na regionalni put Virpazar – Sutorman – Bat i magistralu Virpazar – Paštrovačka gora – Petrovac.

Reklame

Povezane vijesti

Prvi Skywalk u Srbiji biće gotov do oktobra VIDEO

Radovi na vidikovcu na Kablaru biće završeni u oktobru...

Nevjerovatne brojke u Kragujevcu: Ovo je pravi bejbi bum

Prelepe vesti stižu iz kragujevačkog porodilišta, jer je tokom...

Požar na Svetoj Gori: Vatru gase i helikopteri iz vazduha

SOLUN - Na Svetoj Gori, danas je izbio veliki...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име