29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaJelena Trivić tvrdi: Stanivuković će se povući iz izborne trke za gradonačelnika...

Jelena Trivić tvrdi: Stanivuković će se povući iz izborne trke za gradonačelnika Banjaluke

Datum:

Narodni poslanici stranke Narodni front i Pokreta za pravdu i red sastali su se danas kako bi razgovarali o podršci Jeleni Trivić i njenoj kandidaturi za gradonačelnika Banje Luke. Tom prilikom je Trivić prokomentarisala informaciju koju je čula o aktuelnom gradonačelniku i njegovoj kandidaturi.

Trivić je rekla dao ima saznanja o tome da će se Stanivuković povući iz kandidature u korist SNSD-ovog kandidata, ali kaže kako joj to nije drago čuti jer smatra da bi ona lakše pobijedila ukoliko bi kao kandidat ostao i Stanivuković.

„Sve više informacija govori i stojim pri toj tvrdnji da će se Stanivuković, koji je treći prema istraživanjima, povući na početku kampanje iz kandidature, po nalogu Milorada Dodika, koji je njegov stvarni šef. Te informacije dolaze iz SNSD-a, ali i PDP-a. Meni je žao ako se to desi jer bih ja voljela da na izborima imamo dva režimska kandidata (SNSD-ovog Nikolu Šobota i PDP-ovog Draška Stanivukovića) jer bi oni dijelili svoj bazen glasova i tako povećavali šanse opozicionom kandidatu (Jelena Trivić) šanse za pobjedu“, otkrila je Trivić.

Istakla je da očekuje podršku 2/3 PDP-a uprkos tome što mnogi neće izaći javno.

„Za neke od njih očekujem da javno podrže opozicionog kandidata (misli na sebe), za neke očekujem da to urade samo na glasačkom listiću, ćutke iako svi znamo da ne podržavaju Draška Stanivukovića. Svi znaju da Igor Crnadak, Mira Pekić neće podržati Stanivukovića. Kako će oni svoj stav artikulisati i da l će, to je na njima. Bit će onih koji će se javno izjasniti o tome, a biće onih koji će to uraditi na listiću“, rekla je Trivić.

Osvrnula se i na to što je Stanivuković rekao ironično da Trivić mora prvo napustiti predsjednički mandat da bi se kandidovala za gradonačelnika Banje Luke, na šta je ona odgovorila da nju time nije uvrijedio, ali da jeste stotine hiljada birača, koji su na opštim izborima glasali za nju i desetine hiljada njih koji su u oktobru bili na ulicama.

Iz stranke Nebojše Vukanovića se javnosti obratio Milan Savanović, koji je potvrdio podršku Jeleni Trivić i njenoj kandidaturi. Također je najavio pozitivne projekte, koji su im u planu, u slučaju da Trivić dobije izbore.

Reklame

Povezane vijesti

Od sutra promjena vremenskih prilika: Slijedi naglo zahlađenje !

U petak 13.09.2024. očekuje se nagla promjena vremena uz...

Raste broj slučajeva stomačnog virusa u Banjaluci

BANJALUKA - Povećan je broj pacijenata koji se u...

Policija oduzela automobil u Koraju: Bez vozačke i saobraćajne dozvole, plus 3140 KM neplaćenih kazni

Policijski službenici Policijske stanice Lopare su 09.09.2024.godine u mjestu...

Radovi na mostu Česma stoje: Radnika nema već deset dana

BANJALUKA - Radovi na mostu u Česmi u Banjaluci...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име