19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiHronikaTornado potopio brod kod Palerma, nestalo sedam osoba: U toku potraga za...

Tornado potopio brod kod Palerma, nestalo sedam osoba: U toku potraga za preživelima

Datum:

U moru kod Portičela, nedaleko od Palerma, danas u zoru desila se teška pomorska nesreća kada je jedrenjak „Bajezian“ iznenada potonuo, povukavši sa sobom sedam osoba.

Spasilačke operacije, koje su odmah započete, intenzivirale su se u narednim satima, uz korišćenje patrolnih čamaca, ronilaca i helikoptera vatrogasne službe koji neprestano pretražuju široko područje,javlja Cronache della Campania.

Plovilo pod britanskom zastavom sada leži na dubini od 49 metara, tiho svedočeći o tragediji koja je potresla lokalnu zajednicu i porodice nestalih.

Petnaest osoba je spaseno zahvaljujući obalskoj straži i vatrogascima. Među njima se, kako javlja RAI News, nalazi i majka sa bebom. Trenutno se sedam osoba vodi kao nestalo.

Plovilo, koje je nosilo britansku zastavu i na kom su se nalazili pretežno britanski državljani, ali i jedan Novozelanđanin, jedan državljanin Šri Lanke, dva anglo-francuza i jedan Irac, verovatno je potonulo zbog tornada koji je pogodio to područje.

Među žrtvama, osim kuvara, nalaze se četiri britanska državljanina, jedan Kanađanin i dva Amerikanca.

Lučka kapetanija, koja koordinira složene operacije potrage i spasavanja, pokrenula je istragu kako bi utvrdila uzroke potonuća. Loši vremenski uslovi, s uzburkanim morem i jakim udarima vetra, mogli su igrati ključnu ulogu u ovoj tragičnoj priči, navodi italijanski portal.

U međuvremenu, kapetan broda, duboko potresen onim što se dogodilo, saslušan je od strane istražitelja. Njegovo svedočenje, koje je bilo iscepkano i zbunjeno, moglo bi pružiti ključne informacije za rekonstrukciju dinamike nesreće.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име