25.5 C
Bijeljina
среда, септембар 25, 2024
NaslovnaVijestiHronikaKako je domaćica, bez završene škole, sa računa firme podigla 1,8 miliona...

Kako je domaćica, bez završene škole, sa računa firme podigla 1,8 miliona evra

Datum:

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 34-godišnje domaćice iz Zagreba koju se povezuje sa zloupotrebom teškom više od 1,8 miliouna evra.

Tužiteljstvo tvrdi da je upravo taj iznos ova 34-godišnjakinja, inače majka troje djece, bez završene škole, podigla novac s računa kompanije Sandra reciklaža koja se bavila otkupom otpadnog metala.

Prema optužnici, od sredine decembra 2017. do juna 2018, dakle u svega šest mjeseci optužena domaćica isplatila je sebi 13.729.880 kuna odnosno 1.822.286 evra. Prikazala je to kao pozajmice, no novac nikada nije vratila.

U svojoj obrani ona je pokušala sve svaliti svog partnera koji je, kako je tvrdila, bio stvarni vlasnik kompanije Sandra reciklaža, prenosi N1.

“Ja sam direktorica bila samo fiktivno. On me uvjerio da je s poslovanjem sve u redu. Upravo je on dogovarao sve poslove i vodio račune, a ja sam samo podizala novac i predavala ga njemu. Nisam znala da radim bilo što nezakonito, a ja sam mu vjerovala jer smo bili u vezi”, izjavila je.

Međutim, većina svjedoka opisala je kako je kontaktirala upravo s njom, iako su neki svjedočili i da su dogovarali poslove s njenim mužem. Potvrdili su da su od tvrtke Sandra reciklaža kupovali otpadni metal.

Vještak koji je analizirao promet po računima kompanije optužene domaćice utvrdio je da je kao pozajmicu uzela ukupno 13.733.270 kuna, a tokom 2018. je u dva navrata vratila 3.390 kuna. Dakle, 13.729.880 kuna nije vratila firmi, niti ih je iskoristila za poslovne svrhe.

Za krivično djelo koje joj je stavljeno na tereti zakon propisuje od jedne do deset godina zatvora.

 

Reklame

Povezane vijesti

Pronađeno tijelo mladića Denisa Mašića u Višegradskom jezeru

ISTOČNO SARAJEVO - U Višegradskom jezeru danas je pronađeno...

PS Šamac: Lišen slobode zbog izazivanja opšte opasnosti u Šamcu

Policijski službenici Policijske stanice Šamac 24.09.2024.godine lišili su slobode...

Navijački obračun u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Utvrđen je identitet maloljetnika koji su...

Ubili psa i ubacili ga u kontejner "Mozaika prijateljstva"

BANJALUKA - Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" pronašlo je ubijenog...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име