15.5 C
Bijeljina
четвртак, октобар 24, 2024
NaslovnaVijestiHronikaJeziv detalj iz optužnice za ubistvo male Danke Ilić

Jeziv detalj iz optužnice za ubistvo male Danke Ilić

Datum:

Jeziv detalj isplivao u medijima iz optužnice protiv D.D, S.J. i R.D. koju je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo u septembru u vezi ubistva dvogodišnje Danke Ilić.

Naime, kako prenosi Blic, u optužnici protiv njih navodi se da su D.D. i njegov otac R.D. dan pre hapšenja iskopali dve rake na groblju u selu Zlot.

Ovo je ispričao jedan od 25 svedoka koji su saslušani u istrazi ubistva Danke Ilić (2), za koje se terete D.D. i S.J, dok se otac D.D. tereti da je pomagao učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kako je svedok objasnio, on je sa R.D. i njegovom suprugom S.D. ranije pričao o tome da im iskopa dva groba, a da su to realizovali 3. aprila, dan pre nego što je policija stavila lisice njihovom sinu D.D. zbog sumnje da je sa S.J. 26. marta u Banjskom Polju ubio Danku Ilić i njeno telo bacio na deponiju.

Svedok je objasnio da je svojim rovokopačem iskopao rupe i da su izvezli tri prikolice zemlje.

R.D. (74), otac optuženog D.D, koji je i sam optužen i to da je pomagao u sakrivanju tela deteta, potvrdio je da su dve rake iskopane dan pre hapšenja njegovog sina.

„More, proklete rake, i sad zvrje prazne, sin i žena su mi zakopani u druge dve novoiskopane. A naručio sam sa pokojnom suprugom to kopanje dve, tri nedelje pre nego što je čovek mogao da dođe. Onda me je pozvao, kaže rovokopač mu u blizini pa mogu li ja sa traktorom da dođem na Novo groblje u Zlotu. Došao sam, završili smo posao, i onda je trebalo da se stave betonski blokovi, ali ovo nas zadesi“, objasnio je R.D, koji se brani sa slobode.

On je pojasnio i zbog čega su rake iskopane.

„Kod nas u Zlotu normalno je da iskopamo i popločamo rake dok smo živi, a sudbina je htela da budu iskopane baš kad će D.D. da mi umre“, rekao je R.D.

Podsetimo, policija je 10 dana nakon nestanka devojčice Danke Ilić, kojoj se trag izgubio 26. marta, uhapsila D.D. i S.J.  Njima su lisice stavljene 4. aprila, a dva dana kasnije, 6. aprila uhapšeni su i otac od D.D. i brat D.D, koji je preminuo u policijskoj stanici nekoliko sati nakon privođenja.

Četrdeset dana od smrti D.D. preminula je i njegova majka S.D

Reklame

Povezane vijesti

Ranjen učenik ispred Srednje metalske škole u Sarajevu

Ispred zgrade Srednje mašinske odnosno Srednje škole metalskih zanimanja...

U udesu kod hale „Pionir“ povređen motociklista

Protekle noći u Beogradu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda,...

Udes na Pupinovom mostu, stvaraju se velike gužve

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u...

Eksplozija u Bolonji: Najmanje jedna osoba poginula, troje povređeno

Najmanje jedna osoba je poginula, a troje je povređeno...

Hrvatin na suđenju Belivuku detaljno opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin danas je, u nastavku suđenja grupi...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име