17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiHronika"Ja sam u vezi sa Duom Lipom": Bizarna internet prevara muškarca koštala...

„Ja sam u vezi sa Duom Lipom“: Bizarna internet prevara muškarca koštala života, mjesecima su mu uzimali novac

Datum:

Bizarna internet prevara koštala je života muškarca starog 59. godina.

On je mesecima verovao da je u vezi, a zatim i veren sa pevačicom Duom Lipom..

Njega su na vešt i prepreden način mesecima varali, a kada je saznao istinu, rešio je da sebi oduzme život.

Đanfranko Bonći (59) odnosno „Franko“, kako su ga zvali prijatelji, radio je kao vratar jedne moderne stambene zgrade u srcu Brere, modenskom kvartu u Milanu.

Poslednje Frankove slike, snimljene nadzornom kamerom, datiraju od subote, 23. marta. Bilo je kao da je u zemlju propao, sve do ponedeljka 29. jula se njegovo ime ponovo pojavilo. Nažalost, na osnovu testa DNK uzetog sa tela izvučenog iz reke Ada 22. juna.

Na sebi je imao farmerke i laganu jaknu. Uobičajena ravna kapa na glavi.

Prijateljima se hvalio da je u vezi sa Duo Lipom (28), engleskom pevačicom kosovskog porekla, koja je stekla milionsku popularnost. Na kraju je čak i prijatelju rekao da su „vereni“. Tom prilikom, kada mu je kolega objasnio da je naseo na prevaru, nestao je.

Kako prenose italijanski mediji, poslednji put ga je video kamera snimila ispred zgrade na Via Borgonovu. 23. marta u 18:55. Apeli njegove porodice, sina, prijatelja bili su bez odziva. Franko je nestao.

Ostavio je svoj novčanik i kartice kod kuće. Pre svega na Fejsbuku je ostavio zagonetnu poruku, zbog čega su najbliži osećali zebnju.

„Ovo je moj poslednji post koji objavljujem i takođe jedna od poslednjih akcija u mom životu. Uzrok je razočaranje u ljubav koje nisam mogao da podnesem.“, stajalo je u objavi.

Pre te subote, dugo, mesecima, Bonzi je ćaskao sa „njom“. Tačnije, sa onim ko se krio iza lažnog profila Dua Lipe, od koje je dobijao izjave ljubavi i fotografije. Sve dok se nije uverio da je u vezi (napisao je u porukama prijatelju „Već sam veren za Duu“).

Tada je lažna Dua Lipa počela da traži novac. U početku male količine, uvek vraćane, da bi stekla njegovo poverenje.

Zatim je, krajem februara, Franko dva puta podigao po 2.500 evra, kako je prikazano na njegovim računima.

Od njegovog nestanka, istražuje se slučaj podsticanja na samoubistvo. Hipoteza je da je Bonzi možda bio žrtva serijskih prevaranata koji su postavljali onlajn zamke iz inostranstva kako bi prikupili novac. Možda mu je takođe ponuđeno lažno ulaganje u bitkoin. Međutim, od njemu se ništa nije znalo.

Do 22. juna i poziva ribara koji su naišli na telo u blizini Krota d’Ade, u oblasti Kremone. Na telu, neprepoznatljivom zbog dužeg boravka u vodi, nije bilo tragova nasilja. Samo DNK im je omogućio da uđu u trag njegovom identitetu.

„Ono što je rekao je na kraju i uradio. Osećam se tužno i uništeno. Počivaj u miru tata. Nije važno šta si uradio, svi ćemo te voleti zauvek, nemoj više da patiš.“ napisao je njegov sin Luka, prenosi Blic.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име