16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaVijestiHronikaBanjalučanin priznao da je rasturao drogu: Braniće se sa slobode

Banjalučanin priznao da je rasturao drogu: Braniće se sa slobode

Datum:

BANJALUKA- Banjalučanin Branko J. (40), koji je uhapšen u okviru akcije „Nišan 2“, u kojoj je pronađeno i oduzeto 1,5 kilograma marihuane, pred nadležnim tužiocem priznao je da je dilovao drogu na području Banjaluke.

Naime,  Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka  policija je dostavila izvještaj protiv  ovog Banjalučnina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga ali i sprečavanje službenog lica u vršenju  službene radnje.

„Postoje osnovi sumnje da je B.J. u toku 2023.godine do 3.08.2024.godine, neovlašteno radi prodaje kupovao, držao i prodavao marihuanu korisnicima na području grada Banjaluke. Osumnjičeni je sprečavao policijske službenike PU Banjaluka u preduzimanju radnje  lišenja slobode. B.J. je ispitan od strane postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te je  u prisustvu svog branioca priznao  izvršenje krivičnih djela“, navode  iz Tužilaštva.

Dodaju da je  nakon ispitivanja  osumnjičeni pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, budući da nisu ispunjeni zakonski razlozi  za određivanjem mjere pritvora.

U ovoj akciji, uhapšeni su i Haris H. (24) i Željko G. (43) koji nisu sprovedeni u Tužilaštvo i protiv njih će, za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, biti dostavljen  izvještaj u redovnoj proceduri.

Po naredbi suda, tokom akcije izvršen je pretres na tri lokacije i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1,5 kilograma marihuane, više digitalnih vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Reklame

Povezane vijesti

Glumac iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora...

U lovačkom domu repetirao pištolj prema trojcu za šankom

ZENICA - C.E. iz Olova optužen je da je...

Narodni front: Napadnut kandidat za načelnika Rudog

RUDO - Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta...

Kupovao online pa mu „ojadili“ račun

VISOKO - Dvadesetogodišnji B.F. iz Visokog prevaren je dok...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име