20.5 C
Bijeljina
недеља, септембар 8, 2024
NaslovnaVijestiCrtice sa plaže u Grčkoj: Domaćini sve skuplji, Srbi sve nerovozniji !

Crtice sa plaže u Grčkoj: Domaćini sve skuplji, Srbi sve nerovozniji !

Datum:

Poznata plaža u grčkom Stavrosu. Najviše je Srba, zatim Makedonaca. Primjećujem nešto Nijemaca i tek po kojeg Rusa i Ukrajinca. Za sada se uspješno sklanjaju od mobilizacije. Ruka „pravde“ Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog ovdje ih ne može pronaći. Trenutno.

More je toplo, plaže su krcate ljudima, domaćini zadovoljno trljaju rukama. 

Sve izgleda idilično, dok malo bolje ne pogledate oko sebe. Ubrzo zaključujete da su u trendu punačkije žene. Zgodnih nema na vidiku. Nemojte samo da budemo licemjerni i prozaični, jer ko god ide na more želi da vidi Bruk Šilds ili Milu Jovović iz najboljih dana.

Pitanja se sama rađaju u glavi. Gdje su svi ti slim-fit preparati, šta rade tzv body-gurui, posjećujeli još neko teretane?

Upravo gledam kako se jedan punačak srednjovječan gospodin stropoštao sa ležaljke. Logika mu nije jača strana. Sjeda na kraj ležaljke, drugi dio se izdigne i buć u pijesak. Malo smo se smijali ali ubrzo zaćutali. Naime, njemu je za očigledni logični previd kriva supruga. „Radojka sunce ti j…..m u šta gledaš, što mi ništa ne reče“ Promukli muški glas se prodera plažom. Al ne da se ni Radojka. „Ćuti tamo garaganu jedan, (šta god značilo garaganu) nemoj sad da te….“

Srbi su inače primjećujem najnerovozniji. Posebno od jutros kad su gostoljubivi domaćini podigli cijene boravka ispod suncobrana. Ako želite da raspolažete sa dvije ležaljke morate konzumirati pića u visini 20 evra. Ne pomaže što niste žedni ili ne pijete kafu, frape, espresso, koktele itd. Uzalud ljutnja i rezignacija Srba, da juče nije bilo tako. Djevojka koja služi goste na plaži svima odgovara jednako. Mister, yesterday is yesterday, today is today. (Gospodine, juče je juče, danas je danas).

Raspoloženje donekle popravljaju „lutajući prodavci“. Kod njih ima svega, haljina, đinđuva, patika, naočala, ronilačke opreme itd. Cijene naravno nisu fiksne i možete da se cjenkate do ujutro. Svejedno, obično niko ništa ne kupi.

Još nešto primjećujem. Mladi supružnici su svi redom zagledani u mobilne telefone. Ne znam razlog, ali primjećujem da su pod neprestanom prismotrom ljepših polovina.

U stvari, oni su zaslužni što na plaži nikada nije dosadno. Jer njihova djeca neprestano viču, tata, tata, tata….! Pa javi se jebote, ostavi taj telefon! 

Opaa, evo je i Bruk Šilds (ova lijevo) iz najboljih dana…Ajd zdravo!

Mladen Stojanović

Reklame

Povezane vijesti

Skandalozna poruka o Kosovu na meču Ukrajine i Albanije

U utakmici "B" Lige nacija između Ukrajine i Albanije...

Pobjeda Partizana uz dramu i produžetak – Dejvis riješio meč

Košarkaši Partizana savladali su italijansku Dertonu (Tortona) rezultatom 96:94...

Težak poraz „Zmajeva“: Petarda u Ajndhovenu

Selekcija Bosne i Hercegovine je poražena na startu Lige...

Bijeljina: U kafićima niko ne gleda utakmicu Holandija-BiH

Portal BijeljinaLive večeras je obišao nekoliko kafića i restorana...

Ovo je motociklista koji je jutros poginuo kod Živinica

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros kod Živinica,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име