21.6 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaVijestiBIHCIK raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

CIK raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

Datum:

SARAJEVO – Centralna izborna komisija BiH raspisla je konkurs za imenovanje predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora.

S obzirom da u Bosni i Hercegovini ima oko 6.000 biračkih mjesta, ovim konkurosm traži se praktično 12.000 ljudi. Imenovanje i izbor ovih ljudi ranije je bio u nadležnosti lokalnih izbornih komisija, međutim nakon nametnutih izmjena Izbornog zakona ta nadležnost data je Centralnoj izbornoj komisiji.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objaljivanja, a na web stranici Centralne izborne komisije BiH navedeno je da će prijave na konkurs sa potrebnim dokzaima o ispunjavanju uslova kandidati dostavljati Centralnoj izbornoj komisiji putem portala e-izbori i aplikacije „Prijava za rad u biračkim odborima koji se nalaze na interent stranici Centralne izborne komisije BiH“.

Kako se navodi u saopštenju CIK-a, kandidat za predsjednika i zamjenika ne smije biti član političke partije niti obavljati dužnost u organima političke stranke, udruženja ili fonadacije organizaciono ili finansijski povezanim s političkom strankom, niti smije biti uključen u bilo kakve aktivnosti političke stranke i mora biti u mogućnosti da obavlja svoje dužnosti na politički nepristrasan način.

Reklame

Povezane vijesti

Logoraši iz FBiH traže sastanak sa Nikšićem

Nakon jučerašnjih protesta, predstavnici Saveza logoraša BiH traže sastanak...

Potvrđena optužnica protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu...

Novi zemljotres u BiH

Na potezu između Gacka i Bileće, a u blizini...

Suđenje Dodiku i Lukiću: Tužilaštvo mejlove predstavlja kao zvanične dokumente

SARAJEVO – U nastavku suđena Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име