18.2 C
Bijeljina
уторак, септембар 24, 2024
NaslovnaVijestiBIHVaži za sve građane: Ukida se ovaj porez

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Datum:

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

Podsetio je da je u Republici Srpskoj ova inicijativa pokrenuta pre godinu dana, da su je na Ekonomskom forumu na Јahorini pokrenuli predsednik Srpske Milorad Dodik i Privredna komora Srpske, piše Radio-televizija Republike Srpske.

„Radi se o bitnoj inicijativi za ljude koji žive u BiH“, rekao je Amidžić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Ocenio je da je politička situacija u Bosni i Hercegovini sazrela kako bi ovakav predlog dobio podršku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Amidžić je objasnio da je ukidanje PDV-a na prvu nekretninu bitno, jer zbog povećanih cena stanogradnje građani teško dolaze do nekretnine.

Prema istraživanjima, kaže on, 36 odsto mladih koji odlaze iz BiH kao jedan od razloga navode to što ne mogu da reše stambeno pitanje.

On je naglasio da neće biti podela i da će plaćanja PDV-a biti oslobođeni svi državljani BiH koji kupuju prvu nekretninu.

„Nema podela, ne važi samo za mlade bračne parove do 35 godina ili decu poginulih boraca, već važi za sve koji žive u BiH, imaju državljanstvo BiH i nemaju rešeno stambeno pitanje“, precizirao je Amidžić.

Reklame

Povezane vijesti

Prevrnuo se vojni kamion

U mestu Bakići u opštini Olovo prevrnulo se teretno...

Kriminala sve više, a zatvor na Igmanu zjapi prazan

IGMAN - Četiri godine od početka izgradnje novog kompleksa...

MUP KS predstavio nova oklopna vozila

MUP Kantona Sarajevo-Uprava policije predstavili su danas nova vozila...

Probijen najduži tunel u BiH

Riječ je o tunelu dugom 3,6 kilometara koji je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име