14.5 C
Bijeljina
уторак, октобар 1, 2024
NaslovnaVijestiBIH"Toplane Sarajevo" večeras počinju isporuku toplotne energije

"Toplane Sarajevo" večeras počinju isporuku toplotne energije

Datum:

SARAJEVO – Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i direktor KJKP „Toplane – Sarajevo“ Sejfo Ušanović održali su danas sastanak nakon kojeg je odlučeno da, usljed nagle promjene temperatura zraka, korisnicima „Toplana“ večaras počne isporuka toplotne energije.

„Danas smo posjetili  kotlovnicu u KJKP Toplane -Sarajevo gdje smo se uvjerili da je sve spremno za početak grejne sezone. Moramo naglasiti da je Ministarstvo tokom ove budžetske godine izdvojilo značajna sredstva za rekonstrukciju toplifikacionog sistema i zanavljanje opreme potrebne za rad jer nam cilj je osigurati kvalitetno grijanje za građane Sarajeva. Radi se o novčanim sredstvima u iznosu od oko tri miliona konvertibilnih maraka. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju se niže temperature zraka, što znači da su se stekli preduslovi za dnevni režim zagrijavanja. Ukoliko se vremenske prilike poboljšaju, moguće je da dođe do prekida u isporuci toplotne energije“, kazao je ministar Bošnjak.

Direktor Ušanović je rekao da je u prethodnom periodu, van grejne sezone, poduzet čitav niz aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju toplifikacionih sistema, kao i na rekonstrukciji pojedinih dijelova sistema, a sve s ciljem bolje pripremljenosti za predstojeću grejnu sezonu.

Takođe je istakao da će  „Toplane“ uspostaviti dnevni režim zagrijavanja zbog najavljenih niskih temperatura, a u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije kojom je propisan dnevni režim zagrijavanja u periodu od 6 do 22 sata, a prema kretanju temperature zraka.

 

Reklame

Povezane vijesti

Nikšić primio šefa Delegacije EU u nastupnu posjetu

SARAJEVO – Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH, primio je...

Koalicija „Pod lupom“: Moje izborno iskustvo

Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ kreirala...

Kenela Zuko se izvinila za govor na skupu SDA, smatra da su izjave pogrešno protumačene

Predsjednica Asocijacije žena Stranke demokratske akcije (SDA) Kenela Zuko...

Bik na ražnju i jagnjetina besplatno: Razlog je fudbal (VIDEO)

​GLAVICE - Mještani Glavica kod Bugojna su odlučili svoje...

Pedofili u FBiH više neće moći da otkupe zatvorske kazne

SARAJEVO - Praksi otkupa zatvorskih kazni za pedofile u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име