14.3 C
Bijeljina
недеља, октобар 6, 2024
NaslovnaVijestiBIHLokalni izbori 2024: Građani biraju 3.200 odbornika i 143 (grado)načelnika

Lokalni izbori 2024: Građani biraju 3.200 odbornika i 143 (grado)načelnika

Datum:

U sjenci poplava, koje su pogodile BiH prije dva dana, građani će danas izaći na glasačka mjesta kako bi izabrali (grado)načelnike i odbornike u lokalnim skupštinama.

Na lokalnim izborima, koji se održavaju danas, 3.400.204 birača će među 26.089 kandidata izabrati 3.200 odbornika, te 143 (grado)načelnika u Bosni i Hercegovini.

Birališta su otvorena u 7, a zatvaraju se u 19 sati. Čitaoci portala Srpskainfo će sve informacije moći da prate u blogu uživo.

09.21 – Na svih 138 biračkih mjesta u Brčko distriktu jutros je počelo glasanje i teče bez problema, potvrdili si iz Izborne komisije Brčko distrikta.

09.10 – Skeneri su postavljeni na 145 biračkih mjesta, u sedam izbornih jedinica: Vogošća, Visoko, Tuzla, Mostar, Stolac, Novi Grad i Prijedor.

09.00 – Na području Tuzlanskog kantona jutros je otvoreno 650 biračkih mjesta, od kojih su na 11 evidentirana kašnjenja od pet do 25 minuta iz tehničkih razloga, saopšteno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

08.20 – U Republici Srpskoj od 2.042 biračka mjesta još nisu otvorena dva – u Čirkin Polju u Prijedoru i Hozićima u Novom Gradu, a glasanje za sada protiče mirno i bez incidenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

08.00 – Centralna izborna komisija BiH jutros je odlučila da lokalni izbori budu odgođeni i na svim biračkim mjestima u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

07.55 – Na području Prnjavora jutros je otvoreno svih 38 lokacija sa 60 biračkih mjesta, a kašnjenje zbog prebrojavanja glasačkih listića evidentirano je u Naseobini Lišnja, Potočanima i Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Prnjavoru, rekla je jutros predsjednik Gradske izborne komisije Novka Bijelonić Petrović.

Reklame

Povezane vijesti

Provjerite gdje možete da glasate na sajtu izbori.ba

Na sajtu Centralne izborne komisije BiH možete provjeriti da...

BiH zatražila međunarodnu pomoć

Ministarstvo bezbjednosti BiH je uputilo zahtjev EU za međunarodnu...

Lejla Zalihić: Čula sam vriske muža i kćerke, svekrvu još nisu pronašli

Lejla Zalihić, mještanka Buturović Polja, jedna je od onih...

Kristijan Šmit: Glasanje nije samo pravo nego i odgovornost

​SARAJEVO - Uoči lokalnih izbora u nedjelju, visoki predstavnik...

Tužilac: Početna teza o ubistvu Lane Bijedić nije održiva

ŠIROKI BRIJEG - Zaključili smo da početna teza o...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име